СОТА, СТО ПЕРША… ДАЛІ БУДЕ.

0
898
views

В галереї «Єлисаветград» відкриється одразу дві виставки (№100 та №101): у великій залі – виставка одного з найяскравіших художників України, знаного в світі киянина Андрія Кулагіна «Пишу как дышу», а в малій залі – щорічна виставка художників-аматорів Кіровоградської області «Радість життя з творчістю».

Основною ідеєю об’єднання двох виставок є живе спілкування між художників різного напряму та обмін життєвим досвідом.

Андрій Кулагін народився в Казахстані в 1961 році. І вже більше двадцяти років живе в Україні. Сьогодні він відомий київський художник, володар широкого творчого діапазону: графік і живописець, автор майстерних акварельних композицій, реалізує свої ідеї в жанрі пейзажу і натюрморту, портрету та історичної картини. Ним написані портрети багатьох видатних особистостей сучасності – Папи Римського Іоанна Павла II, піаніста Святослава Ріхтера, політика Віктора Черномирдіна, акторів Михайла Козакова і Богдана Ступки, нунція Ватикану в Україні, послів та дипломатів різних країн і багатьох інших.

Андрій Кулагін – єдиний художник на пострадянському просторі, що двічі отримав нагороди Ватикану за внесок у розвиток культури. Його портрет Іоанна Павла II знаходиться в галереї Ватиканської бібліотеки серед парадних зображень інших понтифіків, написаних Тіціаном, Рембрандтом, Брюлловим. Прихильність реалістичній школі не заважає художнику експериментувати з формою і кольором в нових жанрах. Результатом таких експериментів стала персональна виставка в Центрі сучасного мистецтва в Парижі. Сьогодні картини художника знаходяться в приватних колекціях і галереях Австрії, Австралії, Великої Британії, Ватикану, Німеччини, Італії, Лівії, Нідерландів, Польщі, США, Словаччини, Франції, Росії, України.

Дійсно талановита людина завжди багатогранна. Андрій Кулагін не тільки професійний художник, а й професійний богослов, автор ряду фундаментальних біблійних досліджень, психолог.

На відкритті виставки розігруватиметься графічна робота (пастель) художника Андрія Кулагіна «Міський пейзаж».

Виставка художників-аматорів проводиться галереєю четвертий рік поспіль. У цьому році прийняло участь 52 художника. Роботи різні за технікою (олія, акрил, акварель, пух тополі, тощо) та жанром (від весняних пейзажів та портретів до жанрових робіт).

20 березня (субота) 2019 року о 14 годині в галереї «Єлисаветград» (Пашутінська вулиця, 36) чекаємо на відкритті виставки Андрія Кулагіна «Пишу как дышу» та виставки художників-аматорів Кіровоградської області «Радість життя з творчістю».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here