НА КІРОВОГРАДЩИНІ ВИЗНАЧАЛИ КРАЩИХ ТРАКТОРИСТІВ

0
692
views

Обласний етап конкурсу фахової майстерності з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» проходив на базі Новгородківського професійно-технічного училища №36.

У змаганнях взяли участь 10 учасників-здобувачів освіти аграрних професійно-технічних навчальних закладів Кіровоградської області. А оцінювали їх викладачі дисциплін та майстри виробничого навчання. Заступником голови журі був начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Держпродспоживслужби області Микола Мітін.

Конкурс проходив у два тури: теоретичний і практичний. На теоретичному етапі перевірялись професійно-теоретичні знання конкурсантів з предметів: «Агротехнологія», «Трактори», «Сільськогосподарські машини», «Комплексна система технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Правила дорожнього руху», «Охорона праці».

У ЗНАМ´ЯНЦІ ПРОЙШОВ МОЛОДІЖНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПРОФFEST-2019»

 

Практичний етап полягав у перевірці навиків і вмінь конкурсантів орати землю на тракторах МТЗ-892 з начіпним плугом. Під час практичного етапу оцінювали якість регулювання начіпної системи, дотримання вимог охорони праці, якість першої підготовчої борозни і виконання звалу, дотримання глибини і прямолінійності оранки, виразність форми гребенів, якість розвальної борозни, дотримання меж заглиблення і піднімання плуга, дотримання бокових меж тощо. На виконання всіх практичних завдань учасникам відводилося лише дві години.

Спостерігаючи за виконанням завдань, члени журі оцінювали кожного учасника за багатьма критеріями. Заступник голови журі Микола Мітін відзначив високий рівень підготовки учасників змагань, адже конкурсанти дійшли до фінішу з гарними результатами. Однак на деяких етапах конкурсу студенти таки припускалися помилок.

«Ніколи не варто зупинятися на досягнутому. Постійно вдосконалюйте свої професійні знання та навички. Тільти так можна оволодіти професією та досягти високої фахової майстерності», – зауважив Микола Мітін.

ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here