КОЖЕН ЗАХИСНИК ДЕРЖАВИ ПІСЛЯ ДЕМОБІЛІЗАЦІЇ ПОТРЕБУЄ НАШОЇ УВАГИ

0
621
views

Найкращим способом адаптації для демобілізованих військовослужбовців є їхня зайнятість. Після повернення із зони АТО /ООС, не завжди наші захисники можуть знайти собі місце праці, виходячи із власних побажань, освіти та досвіду, адже, чимало з них не мали роботи йдучи на військову службу.

Так сталося і з Віктором Котецьким, мешканцем села Бокове Долинського району.

За допомогою у працевлаштуванні чоловік звернувся до Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Постало питання – пошук роботи в рідному селі. Маючи лише близько двох років досвіду роботи (один з них військова служба за контрактом у зоні АТО/ООС), Віктор сумнівався чи зможе він знайти роботу до душі.

НА КІРОВОГРАДЩИНІ Є ВАКАНТНИМИ 55 РОБОЧИХ МІСЦЬ У СФЕРІ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ

Нa жaль, підходящої роботи для військовослужбовця одрaзу не було, aле aктивний пошук тривaв. Незaбaром з’явилaсь вaкaнсія, якa відповідaлa його здобутій професії: ФГ «Джерело С», яке здійснює свою діяльність на території рідного села Віктора, надало до Долинської районної філії вакансію «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва». Ця посада була відразу ж запропонована Віктору його кар’єрним радником.

Унаслідок відсутності досвіду, у чоловіка виникали деякі сумніви, проте вони остаточно розвіялись після зустрічі з роботодавцем. Фахівці центру зайнятості організували для Віктора і керівника ФГ «Джерело С» співбесіду, аби вирішити питання професійного майбутнього атовця. Співбесіда пройшла вдало. Під час знайомства з Віктором керівник підприємства побачив у шукачеві роботи відповідальну та надійну людину і тому без вагань запропонував йому на роботу.

Чоловік пройшов стажування безпосередньо на робочому місці. Таким чином, за сприяння служби зайнятості, Віктор зміг ознайомитися з особливостями виробництва, новою технікою, умовами праці, адаптуватись у трудовому колективі, а вже набуті знання і вміння дали можливість закріпитися на робочому місці.

«Я задоволений тим, що мaю гaрну роботу, у мене народилась дитина і я впевнений у завтрашньому дні. Нaйголовніше, що тепер я мaю можливість утримувaти родину тa з вірою у мирне життя будувaти плaни нa мaйбутнє», – поділився зі своїм кар’єрним радником колишній безробітний.

Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here