НА ЗНО-2019 ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЯ ПОНАД 354 ТИС ОСІБ

0
2088
views

Україні завершилась реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання – його проходитимуть понад 354 тис осіб. Це на 18 тис більше, ніж торік. Таку інформацію подає Український центр оцінювання якості освіти 22 квітня 2019 року.

Найбільше серед зареєстрованих учасників (понад 53%) випускників шкіл цього року. Більшість з них обирали по 4 предмети для тестування.

Далі йдуть учні закладів професійної та вищої освіти, які паралельно з навчанням здобувають повну загальну середню освіту, а отже складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Таких – 37,5%. Цікаво, що цей сегмент учасників обирав переважно по 2 предмети.

Найменше тестування проходитимуть випускники минулих років – їх трохи більше 9%. Вони найчастіше обирали по 3 або 4 предмети.

До ТОП-3 найпопулярніших предметів, які обрали учасники, увійшли:

  • українська мова і література (понад 320 тис),
  • історія України (понад 232 тис),
  • математика (понад 146 тис).

Тепер до 30 квітня на інформаційних сторінках учасників розміщуватимуть запрошення-перепустки, де будуть вказані адреси пунктів тестування за кожним предметом. Їх необхідно роздрукувати самостійно. Доступ до сторінки здійснюється за номером сертифіката ЗНО та пін-кодом, зазначеним у ньому.

Основна сесія ЗНО стартує 21 травня тестуванням з математики, а завершується 13 червня оцінюванням з хімії.

Важливо, що упродовж 3-20 травня триватиме додатковий період реєстрації. Ним зможуть скористатися особи, які:

  • за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах;
  • брали участь в антитерористичній операції або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період;
  • проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або переселилися з них та не зареєструвалися в основний період реєстрації;
  • мають складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації (для участі в додатковій сесії з навчальних предметів, з яких їм будуть зараховані результати ЗНО як оцінки за ДПА).

МОН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here