ПОДАТКІВЦЯМИ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРИПИНЕНО ДІЯЛЬНІСТЬ «КОНВЕРТАЦІЙНОГО» ЦЕНТРУ

0
1018
views

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області викрито та припинено діяльність міжрегіонального «конвертаційного» центру, який діяв на території на території Кіровоградської та Київської областей.

Групою осіб було розроблено та впроваджено в діяльність злочинні схеми, основною ціллю яких було надання послуг вмінімізації податкових зобов’язань для подальшого ухилення від сплати податків та переведення безготівкових грошових коштів у готівку дляпідприємств реального сектора економіки.

З метою приховування факту і фактичних обсягів операцій діяльності суб’єктів господарювання та прикриття своєї незаконної діяльності протягом 2016 -2019 р.р., особи причетні до незаконної діяльності створили та придбали на території Кіровоградської та Київської областей ряд суб’єктів підприємницької діяльності, через рахунки яких проконвертували грошові кошти на суму близько 100 млн гривень.

За результатами проведених у березні поточного року 12 обшуків на підконтрольних конвертаційним центрам суб’єктах господарювання та в організаторів злочинної діяльності з незаконного обігу вилучено 16 печаток суб’єктів господарювання, первинна бухгалтерська документація «транзитних» і фіктивних СГД, паспорти 12 громадян України, 3 одиниці вогнепальної зброї та набої до них, 5 одиниць холодної зброї, комп’ютерна техніка, носії інформації та грошові кошти у сумі 8 тис. доларів США і 1 тис. ЄВРО.

По кримінальному провадженню здійснюється досудове розслідування, триває збір доказів по документуванню злочинної діяльності осіб причетних до скоєння кримінальних правопорушень та подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here