КОЛИ МОЛОДІСТЬ І МОЖЕ, Й УМІЄ

0
882
views

Галерея «Єлисаветград» запроваджує новий формат зустрічей. Поради не від тих, хто пожив віку і побачив життя, а від молодих, але вже успішних та реалізованих. Спочатку власник галереї Микола Цуканов планував, що аудиторія складатиметься з «тих, кому за…», однак виявилося, що ця тема цікава усім. Тож ніякої дискримінації за віком!

«Першими ластівками» стали Вітольд Лунтовський та Катерина Мурована. Обоє мають справу з виробництвом відео. Катерина закінчила Київський національний університет кіно і театру ім. І.К.Карпенка-Карого, де вивчала драматургію кіно і телебачення, а також Київський міжнародний університет (за спеціальністю режисура кіно і телебачення), зараз працює на телеканалі «Вітер», а також у продакшені «I see You». Вітольд, відомий у соцмережах як засновник «William Todd production», спеціалізується на створенні фешн та промовідео, а також є автором роликів для галереї «Єлисаветград».

Молоді люди розповіли про те, чому лишаються жити у рідному місті, про створення відео, зокрема кліпів, ставлення до власних робіт та конкуренції, улюблені фільми і музику тощо. Далі – пряма мова.

Вітольд Лунтовський: «Мене завжди приваблювало, коли є ідея, яку потрібно вкласти буквально в одне речення – і більше нічого немає. Це можна донести до людей за допомогою аудіовізуального мистецтва. В основному ми займаємося промороликами: це реклама або трейлери, тізери заходів. Ми робимо відео у галузі моди і краси, а також соціальне. Нещодавно зняли ролик для чиказького глянцевого журналу. Наша місцева фотографка Ярослава Павленко зробила кілька знімків для цього видання, і їх треба було супроводити відео. У ньому задіяні наші дівчата з модельного агентства, а знято це в Кропивницькому. Дуже добре перебувати у рідному місті, де все знайоме, але співпрацювати з кимсь з-за кордону. Ми намагаємося знайти у нашому місті такі місця, які можна цікаво інтерпретувати, орієнтуючись на замовника. У нас є п’ять відеороликів для глянцевих журналів – і їм насправді цікаве наше бачення. Зараз взагалі можна мандрувати, нікуди не виїжджаючи. Інтернет дозволяє спілкуватися з ким завгодно і працювати для кого завгодно, перебуваючи у комфортних для себе умовах».

 

У БОБРИНЦІ… «ПІДВІШУЮТЬ» ПРОДУКТИ

 

 

Катерина Мурована: «Чому я не виїхала? Я, мабуть, «теплична рослина». Для мене було викликом поїхати на навчання до Києва у 16 років. Чотири роки я постійно жила там, навідуючись сюди лише у гості, а на п’ятий, коли навчалася на магістратурі, перебувала то тут, то там. Пробувала «закріпитися» у столиці, але коли минулого літа попрацювала місяць на «Новому каналі», то зрозуміла, що це зовсім не моє. Там формат роботи не передбачає такого спілкування, як нас, у невеликих містах. У нас своя знімальна тусовка, всі одне одного знають. За кордоном дуже класно, але мені вистачає інших країн, коли я їжджу туди відпочивати. Однак якщо придивитися, то там так само треба багато працювати, аби чогось досягти, – як і у нас. А ще для мене важливо працювати там, де я можу створювати якийсь продукт з нуля».

Катерина не сприймає людей, які займаються тим же, що і вона, як конкурентів і завжди визнає талант там, де він є. Режисерка вважає, що на кожного є свій замовник, якому сподобається співпрацювати. Вітольд зазначив, що із замовниками з-за кордону простіше, тому що там, по-перше, більш відкриті люди, а по-друге, не розвинено кумівство. На питання про «сидіння» у соцмережах Вітольд відповів, що там треба бути, аби відслідковувати тренди, тенденції, бачити, що нового придумують глянцеві видання. А ось Катерина зізналася, що Інстаграм для неї – щось на кшталт публічного щоденника, де вона розміщує фото, гарні кадри з повсякденного життя, придумуючи підписи до них. Проте через завантаженість на роботі на соцмережі просто не вистачає часу, з усіх позаробочих справ вона встигає хіба що на ранкові заняття йогою.

Вікторія ШКАБОЙ

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ЖУРНАЛІСТСЬКИХ МАТЕРІАЛІВ «ДІЙ АКТИВНО! ЖИВИ ПОЗИТИВНО!» ІНІЦІЙОВАНИЙ БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ ОЛЕКСАНДРА ШЕВЧЕНКА ТА УКРАЇНСЬКИМ ЖУРНАЛІСТСЬКИМ ФОНДОМ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here