ПОНАД 270 ШКОЛЯРІВ ГОЛОВАНІВЩИНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ «ПРОФFEST-2019»

0
1081
views

У центральному парку селища Голованівськ відбувся зональний етап обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019». Захід проводився з метою підвищення престижності робітничих професій та сприяння у професійному самовизначенні учнівської молоді.

Програма фестивалю передбачала роботу окремих локацій, на яких викладачі, майстри та учні ПТУ №38, які виступили організаторами заходу, презентували перелік професій, які можна здобути у навчальному закладі, та особливості здобуття певних спеціальностей. Серед них: кухар, кондитер, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, водій, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, офісний службовець(бухгалтер), адміністратор.

Старшокласники мали можливість поспілкуватись із представниками училища, поставити питання, а також спробувати себе у різноманітних майстер-класах: навчитися готувати тістечка, оформлювати здобні вироби, ознайомитись із будовою двигуна, та багато іншого. Крім того, була презентована виготовлена в межах навчальних практик продукція.

ПОНАД 200 СТАРШОКЛАСНИКІВ КІРОВОГРАДЩИНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У «ПРОФFEST-2019»

 

Учасникам заходу презентовано діяльність підрозділів поліції та продемонстровано спеціальні зброю та індивідуальні засоби захисту, які використовуються співробітниками правоохоронних органів. Представники поліції роз’яснили порядок відбору кандидатів на службу та навчання у закладах вищої освіти системи МВС України, а також, поінформували про переваги служби та соціальні державні гарантії, які мають поліцейські та курсанти.

СТАРШОКЛАСНИКИ КОМПАНІЇВЩИНИ ДІЗНАВАЛИСЬ ПРО МАЙБУТНІ ПРОФЕСІЇ У ФОРМАТІ «BARCAMP»

 

До заходу долучилися й фахівці районної філії обласного центру зайнятості, які організували роботу консультаційного пункту, спрямованого на надання учнівській молоді допомоги у виборі майбутньої професії та професійній орієнтації, адже вдало вибрана професія – гарантія успішного майбутнього. Під час заходу старшокласників поінформували, яких фахівців потребують місцеві роботодавці, які професії можна здобути у регіональних вишах та закладах профосвіти, а також докладно розповіли про зміст цих спеціальностей та ін.

У ЗНАМ´ЯНЦІ ПРОЙШОВ МОЛОДІЖНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПРОФFEST-2019»

 

Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here