ЩО ЗУСТРІЧІ ТРАВНЕВІ НАМ ГОТУЮТЬ?

0
860
views

Останній місяць весни традиційно принесе мешканцям Кропивницького й області феєрію музичних подій.

Зокрема, це ХХІІ фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі», гала-концерт «Віват філармонія!», присвячений 80-річчю створення головної культурної установи області, та концерт народної артистки України Ольги Чубаревої у супроводі симфонічного оркестру «Lady Opera».

15 травня о 18.30 для шанувальників живої музики зіграють духовий оркестр Кіровоградського музичного коледжу та нещодавно створений на базі цього ж закладу джаз-бенд (керівник Володимир Чернишенко). Третій рік поспіль відкриття музичного фестивалю відбудеться у кращих європейських традиціях – просто неба на філармонійній площі. Можна придбати квитки на посадкові місця або ж слухати музику в парковій зоні.

Послухати Моцарта, Шопена, Мендельсона та Холста можна буде 16 травня о 18.30 у залі філармонії. З класичною програмою виступлять уже відомий нашій публіці лауреат міжнародних конкурсів Сергій Григоренко (фортепіано, Львів) та камерний оркестр «Концертіно».

Протягом травня на сцені обласної філармонії виступлять три оперні діви. Розпочинає серію вечорів італійської музики 20 травня о 18.30 лауреатка міжнародних конкурсів Анастасія Потоцька у супроводі симфонічного оркестру, мішаного хору музичного коледжу та соліста філармонії Олександра Безая. Під час концерту «Bella Voce» прозвучать уривки з творів Дж.Верді, Дж.Пуччіні, П.Масканьї та ін.

24 травня о 18.30 вперше на сцені обласної філармонії з’явиться оперна зірка світового рівня Ольга Чубарева у супроводі академічного симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії. Народна артистка України, провідна солістка Національної філармонії України є авторкою та засновницею міжнародного арт-проекту «Lady Opera», в якому поєднуються класика, сучасна музика і класичний кросовер. Ольга Чубарева володіє унікальним сопрано і входить до десятки найгарніших оперних співачок світу. Цей концерт, що став можливим завдяки зусиллям директора філармонії Миколи Кравченка та мецената, який побажав лишитися інкогніто, – чудовий шанс за чисто символічну плату насолодитися дійством, яке з успіхом проходить на світових сценах, а для когось – відкрити для себе красу оперного мистецтва.

28 травня о 18.30 відбудеться концерт-закриття фестивалю і водночас третій з серії «італійських» вечорів, який матиме український присмак. Фіналом цьогорічних «Травневих музичних зустрічей» стане виступ народної артистки України, лауреатки Національної премії ім. Т.Шевченка, нашої землячки Лідії Забілястої у супроводі симфонічного оркестру, мішаного хору музичного коледжу і солістів Анастасії Потоцької та Олександра Безая.

Концерти камерних оркестрів Полтавської та Черкаської обласних філармоній, камерного оркестру Криворізького обласного музичного коледжу, камерного оркестру «Концертіно» пройдуть у Бобринці, Олександрії, Приютівці Олександрійського району, с. Дмитрівка Знам’янського району, с. Олександрівка Петрівського району.

22 травня о 18.30 відбудеться гала-концерт «Віват філармонія!», присвячений 80-річчю утворення обласної філармонії. Виступлять колективи філармонії, чимало номерів будуть виконані вперше. Оскільки майже всі квитки вже продані, дирекція філармонії вирішила зробити концерт «на біс»: аналогічне гала-шоу відбудеться 30 травня.

Крім того у рамках святкування ювілею головної культурної установи області відкриється фотовиставка відомого фотохудожника Олега Шрамка, де учасники академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» постануть у новому й незвичному амплуа. Також буде презентована книга багаторічного очільника філармонії Миколи Кравченка «Віват філармонія!». До речі, на святкування ювілею приїдуть 12 директорів філармоній з різних обласних центрів України, адже у директора, який очолює культурну установу вже 35 років, є чому повчитися.

Вікторія ШКАБОЙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here