ЗНАМ’ЯНСЬКА ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ СТЯГНЕННЯ ШКОДИ З ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА СВІТЛОВОДЩИНИ

0
1596
views

Знам’янська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Кіровоградської області з позовом в інтересах держави, аби зобов’язати одне з фермерських господарств Світловодського району сплатити шкоду, завдану внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області виявлено факт розорювання та посіву сільськогосподарських культур на трьох земельних ділянках державної власності загальною площею 185 га на території Захарівської сільської ради Світловодського району. 
Встановлено, що шкода, заподіяна самовільним зайняттям земельних ділянок, складає понад 270 тис грн. Добровільно усунути порушення земельного законодавства фермерське господарство відмовилося. 
Зважаючи на викладене, в ситуацію втрутилась прокуратура. У суді прокурори вимагають стягнути з фермерського господарства суму завданої державі шкоди. 
Крім того, відомості про самовільне зайняття зазначеним фермерським господарством земельних ділянок внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює Світловодський відділ поліції.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here