СВЯТО «КРОПИВНИЦЬКИЙ В ОРНАМЕНТАХ ВИШИВАНКИ» ЗАПРОШУЄ ГОСТЕЙ У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

0
2715
views

Свято «Кропивницький в орнаментах вишиванки» розпочненться 16 травня, у Всесвітній день вишиванки, на площі перед міською радою Кропивницького. 

Під час акції, починаючи з 12.00 ранку, на мешканців і гостей міста чекає цікава і різноманітна святкова програма: виставки робіт професійних майстрів вишивання і аматорів, ярмарок вишиванок, майстер-класи з ужиткового мистецтва, дефіле – парад, оригінальні фотозони.

Відзначення  «Всесвітного дня вишиванки» набуло величезної популярності серед українців у всьому світі. Ідею акції  у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

КІРОВОГРАДЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ДЕНЬ ЄВРОПИ

 

Свято запрошує кожного українця  до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

ВОНА ЗБЕРІГАЄ ТАЄМНИЙ КОД НАЦІЇ (ФОТО)

 

Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в традиційному українському одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Тож вбираймося завтра по-святковому! Шануймо свій народ, свої традиції і свою державу!

За матеріалами Міської ради Кропивницького

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here