ПАТРУЛЬ VS АКТИВІСТИ: ХТО Ж ВИНЕН?

0
690
views

Конфлікт між представниками громадського об’єднання «Кропивницький дорожній контроль» та патрульної поліції Кропивницького, що мав місце 25 квітня цього року, не вщухає. Кожна сторона стверджує, що права саме вона, а ініціаторами інциденту є їхні опоненти.

ПРИЙШЛИ В ПОЛІЦІЮ… Й ПОБИЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО

 

У редакцію «НС» днями завітали представники ГО «КДК», вони ж і журналісти однойменного інформаційного органу, і розповіли свою версію того, що сталося на подвір’ї патрульної поліції. За їхніми словами, вони прийшли до адмінпрактики, щоб узяти копію протоколу про порушення Правил дорожнього руху з подальшим оскарженням його у суді. Мовляв, на тій копії, що вони вже мали, розгледіти написи було неможливо. Активісти поводилися коректно, пред‘явили документи, що підтверджують їхні повноваження, але працівники адмінпрактики начебто усіляко перешкоджали їхньому потраплянню до кабінету. Після словесної перепалки одного з журналістів штовхнули. Як вони стверджують, копи отримали команду їх «ламать». Врешті стосовно до гостей поліцейські застосували силу, в результаті чого ті отримали травми та потрапили до лікарні. Все, що відбувалося, обома сторонами знімалося на камеру.

За словами головного редактора ГО ЗМІ «КДК» Андрія Колесника, він прибув на місце події, коли там уже дійшло до крові. Чоловік стверджує, що як тільки він під‘їхав, то один із копів упав на капот його машини з криками «напад на поліцейського», а потім почав кричати, що йому нібито переїхали ногу. Андрія, за його словами, силою витягнули з автомобіля, надягли кайданки і завдавали ударів ногами по тулубу, поки він лежав обличчям в землю. Потім приїхала «швидка» і відвезла усіх постраждалих в обласну лікарню.

Журналісти звернулися в державне бюро розслідувань у Миколаєві, були у начальника ГУНП в області та начальника слідчого відділу. Маючи всі відеоматеріали, вони наполягатимуть на порушенні кримінального провадження по факту перевищення та нападу та передадуть до ДБР.

Як повідомили в прес-службі Управління патрульної поліції Кіровоградської області, під час прийому зазначені громадяни почали провокувати конфлікт з поліцейськими, висловлюючись на їх адресу нецензурною лайкою. Коли один з патрульних спробував зафіксувати зазначене правопорушення на засоби фото- та відеофіксації, агресивно налаштовані громадяни вибили з його рук телефон, чим пошкодили його.

У поліції стверджують, що молодики кинулися до патрульного у бійку та намагалися завдати йому тілесних ушкоджень. На вимогу припинити подібні дії вони не реагували, унаслідок чого до них були застосовані заходи фізичного впливу та кайданки.

Крім того, один з активістів скоїв наїзд на патрульного, який був госпіталізований до міського травмпункту. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345 ККУ (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Наразі триває службова перевірка, за результатами якої всім учасникам події буде надана правова оцінка.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here