В ОЛЕКСАНДРІЇ ПРОВЕЛИ АКЦІЮ “СОВОК НЕ ПРОЙДЕ!”

0
973
views

9 травня 2019 року в м.Олександрія активісти розвісили на табличках декомунізованих вулиць червоні совки з “антисовковими” гаслами, як символи сміттєвої радянської ідеологічної спадщини. 

Причиною акції стала спроба міського голови Харкова Геннадія Кернеса повернути ім’я “м’ясника” Жукова проспекту та станції метро в Харкові. Наразі станція метро називається “Палац спорту”, а проспект – правозахисника, засновника Української Гельсінської групи Петра Григоренка. Разом з тим харківська місцева влада зініціювала знесення волонтерського намету на ООС (АТО) на центральній площі міста.

Організував акцію Громадянський рух “Відсіч”, відомий різноманітними перформансами на підтримку деколонізації та проти проросійського реваншу. Активісти вважають намагання мера Харкова та будь-які інші схожі ініціативи неприпустимими й переконані, що в разі успіху прорадянських ініціатив Кернеса в Харкові ревізія декомунізації пошириться на всю Україну.

«Колишні регіонали, користуючись відсутністю чіткої позиції новообраного президента Зеленського, намагаються повернути старі порядки режиму Януковича та відкрити ворота «русскому міру», – стверджують активісти. На їхню думку, таким чином місцеві владні еліти заробляють дешеву популярність серед прорадянських виборців, замість виконувати свої функції – ремонтувати труби та дороги, покращувати якість послуг ЖКГ та дбати про доброустрій міста і комфорт громадян.

Під час акції активісти заявили, що готові до боротьби аби не допустити реваншу і скасування декомунізації в Україні.

Паралельно акція відбулася також у Сумах, Львові, Одесі, Маріуполі, Кременчуці, Херсоні, Дніпрі, Харкові, Житомирі, Вінниці та Києві. Зокрема у Києві у театралізованому форматі відбулося урочисте відкриття великого “пам’ятника СОВКУ”, на яке завітав сам “Геннадій Кернес”.

Контакти:  063-452-97-09   (Катерина)

СТОРІНКА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ “СОВОК НЕ ПРОЙДЕ З ФОТО: 

https://www.facebook.com/events/2241821195897903/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here