УКРАЇНСЬКІ ОНКОЛОГИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ З ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ РАКУ

0
1099
views

До 70-річчя заснування онкологічної служби в Кіровоградській області в регіональній торгово-промисловій палаті відбулась науково-практична конференція «Актуальні аспекти діагностики та лікування онкологічних захворювань» за участі керівництва області, народного депутата України Костянтина Яриніча, провідних фахівців онкологічної служби України, керівники медичних установ області. 

Звертаючись до учасників конференції, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив на важливості проведення такого заходу саме у Кропивницькому.

«Для нашого регіону ця проблематика є надзвичайно актуальною, адже Кіровоградщина у числі лідерів за рівнем захворюваності населення на онкологію. Тому упродовж багатьох років, особливо останніх п’ять, ми приділяємо цьому напрямку медицини особливу увагу», – підкреслив керівник області. «За останні два роки в обласному онкодиспансері збудовано сучасне хірургічне відділення, що відповідає новітнім технічним стандартам. Ми не зупиняємося на зробленому. Цього року онкодиспансер отримає сучасне обладнання, частину якого вже придбано. Це, зокрема, лапароскопічне обладнання вартістю 100 тисяч євро».

Сергій Кузьменко також поінформував про зміни, що відбулись в охороні здоров’я області за останні п’ять років. За його словами, в заклади обласного рівня інвестовано сотні мільйонів гривень. «Ці кошти спрямовано в реконструкцію та оснащення обласної дитячої лікарні, кардіодиспансеру, обласної лікарні, госпіталю, станції переливання крові», – зауважив він.

Голова облдержадміністрації побажав фахівцям онкологічної служби плідної роботи під час конференції, успіхів у лікуванні і порятунку пацієнтів.

Конференція тривала 16-17 травня, упродовж яких лікарі презентували стандартні та новітні підходи у діагностиці та лікуванні онкохворих.

Наукова тематика конференції:

  1. Роль ПЕТ/КТ в діагностиці онкологічних захворювань та моніторингу лікування
  2. Інвазивні методи діагностики в онкологічній практиці
  3. Сучасні тенденції в діагностиці злоякісних пухлин грудної залози
  4. Молекулярне профілювання та персоніфікація лікування раку
  5. Сучасні підходи до терапії лімфопроліферативних захворювань
  6. Радіонукліди і діагностиці та лікуванні онкологічних захворювань
  7. Сучасні аспекти лікування колоректального раку
  8. Місце малоінвазивних методів в лікуванні онкоурологічних хворих
  9. Новітні підходи в імуноонкології та променевій терапії злоякісних новоутворень
  10. Реабілітація хворих на рак
  11. Організація паліативної допомоги онкологічним хворим

За матеріалами Кіровоградської ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here