УКРАЇНСЬКИЙ ОНКОЦЕНТР TOMOСLINIC ТА КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОНКОДИСПАНСЕР ПРЕДСТАВИЛИ РЕЗУЛЬТАТИ ПАРТНЕРСТВА

0
3068
views

20 травня 2019 року, м. Кропивницький, – Український онкологічний центр TomoСlinic  спільно з Кіровоградським обласним онкологічним диспансером представили результати своєї чотирирічної діяльності в форматі державно-приватного партнерства.

Це перший подібний приклад у сфері охорони здоров’я в Україні, який поєднав зусилля держави та приватного інвестора в інтересах пацієнта. Завдяки такій співпраці хворі на онкологію отримали доступ до широкого спектру високоточної діагностики, комплексного лікування раку та вперше в Україні найбільш сучасного і ефективного виду променевої терапії — томотерапії.

З початку своєї співпраці TomoСlinic  інвестувала в проект понад $16 млн. 

Основні кошти інвестора були спрямовані на придбання та щорічне обов’язкове обслуговування новітнього експертного обладнання, у тому числі єдиного в Україні апарату TomoTherapy® від Accuray.

За власний рахунок TomoСlinic було реконструйовано бункери для опромінюючої апаратури та інші приміщення Кіровоградського обласного онкодиспансеру.

У рамках партнерства TomoClinic взяла на себе зобов’язання надавати безкоштовно діагностику і радіотерапевтичне лікування дітям  Кіровоградської області, яким показана променева терапія, та дітям, направленим на лікування з Національного інституту раку. За 4 роки роботи TomoClinic безкоштовно пролікувала  66 дітей.

Загалом з 2015 року в клініці було проліковано близько 1500 пацієнтів.

На початку травня 2019 року завершено будівництво нового 4-поверхового стаціонару  на 96 ліжко-місць із найсучаснішими умовами для проведення хіміотерапії та кімнатами-палатами, обладнаними на рівні 4-зіркового готелю. Для створення стаціонару TomoСlinic було інвестовано понад $2 млн.

“За міжнародними протоколами, променева терапія показана у 70-75% випадках онкологічних захворювань. Я можу впевнено заявити, що за рівнем застосованого обладнання та кваліфікації лікарів TomoСlinic на сьогодні є №1 з променевої терапії в Україні. Наша експертиза та технологічні можливості, доповнені сильним хірургічним напрямом та можливостями інфраструктури Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру утворили в центрі України комплекс, де пацієнтам на одній території доступні усі ключові методи діагностики та лікування онкозахворювань. Адже  час та можливість застосування комплексного підходу – дуже цінні речі, коли мова йде про ракові захворювання. Окрім унікального надсучасного ефективного обладнання, аналогів якого немає більше в Україні, нашим пацієнтам допомагає команда висококваліфікованих фахівців,” – зазначив Володимир Ященко, директор  TomoСlinic.

“Нам у TomoСlinic вдалося зібрати висококваліфіковану команду лікарів зі всієї України: медичних інженерів, рентгенологів, інженерів-радіологів (медичних фізиків), фахівців з променевої терапії та інших.  З кожним хворим у нас працює мультидисциплінарна комісія, яка обирає тактику лікування та супроводжує його протягом всього курсу лікування. Наші лікарі на постійній основі проводять консультації з іноземними колегами та вдосконалюють свої знання та навички на топових міжнародних професійних заходах. Зарубіжні фахівці навчали й продовжують навчати лікарів і медичних інженерів, перебуваючи безпосередньо в центрі, в тому числі беруть участь в плануванні програм опромінення наших пацієнтів. В особливо складних випадках TomoClinic має можливість проводити дистанційні консультації з закордонними колегами,” – відмітив Степан Крулько, головний лікар TomoСlinic.

“Через брак обладнання загальновизнані у світі променева терапія та хімічна терапія залишаються малодоступними в нашій країні. Україна, наприклад, лише на 10% забезпечена лінійними прискорювачами, необхідними для опромінення ракових пухлин. Більш того,  навіть за умови купівлі найсучаснішої апаратури державна медустанова стикається з іншою проблемою – його високовартісне  обслуговування, а також навчання фахівців роботі з ним.

У подібних ситуаціях на Заході держава співпрацює з приватними інвесторами. Чотири роки тому ми спробували піти таким саме шляхом.  І вже сьогодні, завдяки інвестиціям TomoClinic, Кіровоградська область стає всеукраїнським центром з лікування онкологічних захворювань,“ – повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної  державної адміністрації Олег Рибальченко.

Партнерство TomoClinic і Кіровоградського обласного онкодиспансеру створило для пацієнтів можливість отримувати повний комплекс медичного обслуговування та сервісу на рівні з провідними онкоклініками Ізраілю, Швейцарії, Германії, Іспанії у нас, в Україні. Сьогодні онкологічний центр вже приймає пацієнтів не тільки з України, але й інших країн. Найближчим часом клініка планує розвивати медичний туризм в Україну.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here