ТОРГИ УКРАЇНСЬКОЇ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БІРЖІ ПОКАЗАЛИ ЗНИЖЕННЯ ЦІН ПРИРОДНОГО ГАЗУ

0
858
views

На торги 21 травня три компанії, а саме  ПГНК, Українська бурова компанія та Крафт Енерджи, виставили на продаж загалом  3 млн. куб. м. природного газу.

Середньозважені стартові ціни складали близько 7000 грн. за ресурс червня, 6990 грн. за ресурс травня та 6990 за ресурс в ПСГ. Слід зазначити, що на торгах була наявна висока конкуренція на реалізовувані ресурси в розрізі їх видів.

За результатами торгової сесії, газ ресурсу червня 2019 року був реалізований за середньозваженою ціною 6860 грн., що на 260 грн. або майже на 4 % менше ціни ресурсу червня в попередній торговій сесії. Таким чином, середньозважена вартість тисячі кубічних метрів ресурсу червня, станом на 21 травня, за результатами всіх попередніх укладених угод встановлена на рівні 6939 грн. за тис. куб. м.

“Всі три компанії-ініціатори торгів є постійними учасниками біржових торгів за напрямком “Природний газ” на Українській енергетичній біржі. Сьогодні, серед іншого, було в черговий раз доведено ефективність роботи по об’єднанню торгових сесій в одну для підвищення конкуренції та зменшення фінансового навантаження для учасників. Зниження цін повністю відповідає загальноєвропейським тенденціям та ще раз підтверджує високий рівень взаємозв’язку українського та європейського ринків” – прокоментував результати останніх торгів Генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here