ВЛІТКУ НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ 5 СТАЦІОНАРНИХ ДИТЯЧИХ ТАБОРІВ

0
1385
views

Про підготовку та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року на апаратній нараді поінформував директор департаменту соцільного захисту населення ОДА Олександр Догаров. 

За його словами, влітку 2019 року працюватимуть 5 стаціонарних та 468 – пришкільних таборів. Цього року маленьких та юних відвідувачів на оздоровлення приймуть табори “Бригантина” (Новоархангельський район), “Дружба” (Олександрійський район), “Лісова пісня” (Маловисківський район), “Чайка” (Гайворонський район) та “Жовтень” (Олександрівський район).

Нинішнього року планується охопити літнім відпочинком 51,7 тис. дітей віком від 7 до 18 років або 51% від загальної чисельності таких дітей в області. Однак, відповідно до обласної соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей перед місцевою владою стоїть завдання охопити літнім відпочинком не менше 60,5%, дітей та оздоровленням в стаціонарних таборах 16,3% дітей. На цей напрямок з бюджетів усіх рівнів передбачено 31,5 млн. грн. Також будуть залучені 3,4 млн.грн. позабюджетних коштів. Видатки на оздоровлення дітей у стаціонарних оздоровчих закладах передбачили всі райони і міста області.

Олександр Догаров повідомив, що з початку року діти з Кіровоградщини вже відпочивають в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку „Молода гвардія” (м. Одеса) та Міжнародному дитячому центрі “Артек”. Нині в них триває 4 оздоровча зміна. Наразі оздоровлено 162 дитини. До кінця року планується проведення ще 9 змін по кожному закладу, під час яких буде оздоровлено близько 400 дітей пільгових категорій.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here