КОМІТЕТ ВР РЕКОМЕНДУЄ ПЕРЕЙМЕНУВАТИ КІРОВОГРАДСЬКУ І ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ОБЛАСТІ

0
1935
views

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував парламенту схвалити законопроекти про перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей на Кропивницьку та Січеславську відповідно.

Таке рішення члени комітету ухвалили на засіданні у середу. 

“Комітет рекомендує Верховній Раді попередньо схвалити поданий 153-ма народними депутатами проект закону про внесення змін до статті 133 Конституції щодо перейменування Кіровоградської області”, – йдеться у висновку, який озвучив заступник голови комітету Василь Яніцький.

Аналогічне рішення комітет погодив і щодо законопроекту про перейменування Дніпропетровської області. При цьому голова Комітету Руслан Князевич підкреслив, що жодних застережень немає, оскільки законопроекти відповідають рішенню Конституційного суду, а відтак – і Основному закону України.

“Іншого рішення, ніж попередньо рекомендувати схвалити ми просто не маємо можливості прийняти”, – сказав Князевич.

Як повідомлялося, 20 листопада 2018 року Верховна Рада підтримала перейменування Кіровоградської області і направила цей законопроект до Конституційного суду України, який не знайшов порушень в рішенні. Разом з цим депутати не підтримали перейменування Дніпропетровської області, яку пропонували назвати Січеславською.

7 лютого 2019 року Верховна Рада включила до порядку денного сесії законопроект про зміни до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, а також направила його до Конституційного Суду для отримання висновку щодо його відповідності вимогам Конституції.

 За матеріалами Укрінформ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here