ОСВІТА КІРОВОГРАДЩИНИ – У ДЕСЯТЦІ КРАЩИХ

0
556
views

З 2015 по 2018 рік освіта Кіровоградщини посідає чинне місце у десятці кращих країни. 

На цьому наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, виступаючи на IX-му пленумі обласної організації профспілки працівників освіти і науки України. У засіданні взяли участь представники влади, голови міських та районних комітетів профспілки, вищих профспілкових органів, профспілковий актив, ветерани педагогічного і профспілкового руху, представники вищих навчальних закладів та окремих територіальних органів міністерств та відомств України.

Вітаючи велику профспілкову родину освітян з 80-річним ювілеєм профспілки, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко звернув увагу на здобутки в галузі, яких досягнуто спільними зусиллями влади і профспілкових організацій.

«Щороку галузь освіти області демонструє позитивну динаміку росту. Кіровоградська область за якістю освіти займає 4 місце серед 25 регіонів України», – відзначив Сергій Коваленко.

За його словами, досягнуто якісних змін в середній ланці освіти. Так, за показником вступу випускників до закладів навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації область піднялась з 18 на 11 місце. Минулого року успіхи юних слухачів Малої академії наук вивели область на 10 місце по Україні (у 2017 – 22 місце). «З кожним роком наш діти отримують вищі бали по ЗНО. Все це результати змін, які ми запровадили в освіті декілька років тому», – зауважив посадовець.

Чимало зроблено для підтримки професійно-технічних закладів. «В окремих закладах відкрито навчальні класи, оновлюється матеріально-технічна база, ремонтуються гуртожитки», – підкреслив Сергій Коваленко.

Посадовець відзначив і поступ в дошкільній освіті. Протягом 2018 року розпочали роботу 9 позашкільних закладів освіти, 15 додаткових груп на 399 місць, 3 дошкільні заклади. Створено 72 робочих місця. Сергій Коваленко повідомив, що ближчим часом у Новопразькому НВО (Олександрійський район) відкриються дві дошкільні групи на 40 дітей. Новий садок на 120 місць будується у Голованівську (вартість проекту – 48 млн. грн.).

За матеріалами Кіровоградської ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here