У НОВОПРАЗЬКІЙ ШКОЛІ ВІДКРИЛИ ДИТЯЧИЙ САДОК (ФОТО)

0
2010
views

Відкриття дитячого садочка у школі було однією із складових великого проекту реконструкції Новопразького навчально-виховного об’єднання. Не випадково частину приміщення школи було капітально реконструйовано під садочок, адже в Новій Празі місць у дитсадку не вистачало.

Реконструкцію школи і, власне, будівництво у ній садочка, розпочали у ще 2017 році. Генеральним підрядником виступило ТОВ «КАМЕЛОТ-3000». Будівельники провели у всьому приміщенні значний об’єм робіт. Змонтовано новий сучасний дах для школи. Для дитсадка збудовано окремий вхід, переплановано та замінено всі вікна на першому поверсі, замінено внутрішні мережі опалення. Також було капітально відремонтована кухня та їдальня для школярів, влаштовано 2 дитячих ігрових майданчика, проведено благоустрій території, змонтовано зовнішні електричні мережі та каналізаційні мережі, побудовано локальні очисні споруди, частково виконана огорожа території.

Для сучасного облаштування дитячого садочка за кошти освітньої субвенції у сумі 670 600 грн було придбано комп’ютерне обладнання, меблі, ліжка, матраци, кухонне та медичне обладнання, іграшки, тощо.

У Міжнародний день захисту дітей, на відкриття садочка завітав голова обласної державної адміністрації. Сергій Кузьменко привітав дітей, їх батьків та педагогічний колектив зі святом. Також він відзначив, що реалізація таких проектів була б неможливою без реформи децентралізації, що вже показала свою успішність.

По завершенні урочистостей він завітав до дитсадка, поспілкувався з малечею та батьками. У садочку працюватиме дві групи,

Оглянув голова облдержадміністрації і їдальню школи, відзначивши якість будівельних робіт та сучасний дизайн.

«З ДФРР ми направили солідні кошти, більше 21 мільйона гривень. У Новопразькій школі створено умови, що відповідають сучасному освітньому простору. Тут облаштовано подвір’я, сучасні майданчики, побудована їдальня, залишилося не так багато. У 2019 році ми повинні здати цей об’єкт», – наголошує голова облдержадміністрації. За його словами «це буде один із найкращих дитячих садків і школа, збудовані за останні роки».

За словами Новопразького селищного голови Богдана Курупа, за умови вчасного фінансування коштів державного бюджету (10252,1 тис. грн.), будівельники обіцяють уже у вересні здати об’єкт. Заплановано провести утеплення фасаду, завершити ремонт 2 і 3 поверху будівлі школи та спортивної зали, з влаштуванням на кожному з поверхів внутрішніх вбиралень; влаштувати вуличні спортивні майданчики для занять фізичною підготовкою школярів; завершити роботи із влаштування огорожі. Оздоблення і оснащення об’єкту буде виконано з урахуванням вимог нового освітнього простору.

За матеріалами Кіровоградської ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here