НА КІРОВОГРАДЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ПЕРШИЙ ВИПАДОК ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ З ПОЧАТКУ РОКУ

0
1249
views

Після споживання дикорослих грибів за медичною допомогою до Центральної міської лікарні м. Олександрії звернулися 49-річна жінка з 19-річною донькою. У важкому стані з діагнозом гостре отруєння грибами вони були госпіталізовані 10 червня. Грибною стравою жінка з донькою поласували 09 червня близько 14-15 години, а вже о 5 ранку наступного дня з’явилися перші клінічні симптоми (загальна слабкість, багаторазове блювання і пронос).

Причиною отруєння стали умовно їстівні гриби (маслюки, сироїжки), які постраждалі самостійно зібрали в лісі біля с. Ізмайлівка Олександрійського району, перебуваючи на дачі. Вдома гриби відварили та просмажили.

Станом на 11 червня жінка з донькою перебувають у відділенні анастезіології з ліжками для інтенсивної терапії в стані середньої важкості, однак симптоми розладу травлення продовжуються. Під підозрою залишається можливість споживання постраждалими блідої поганки, що могла спричинити гостре отруєння.

В області в поточному році це перший зареєстрований випадок отруєння грибами.

ГРИБНИЙ СЕЗОН НА КІРОВОГРАДЩИНІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує: якщо після вживання грибів ви відчули себе погано або помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі):

– Негайно викликайте швидку допомогу. До її приїзду промийте шлунок 1-2 літрами слабкого сольового розчину. Пийте багато рідини.

– Навіть, якщо стан дещо покращився, обов’язково зверніться до найближчого лікувального закладу.

– Гриби, що залишилися, не викидайте, їх аналіз допоможе лікарям визначити отруту, що потрапила в організм.

– Не займайтеся самолікуванням. Чим більше токсинів потрапить у кров, тим тяжче буде протікати отруєння.

Детальніше про те, як уникнути помилок при споживанні грибів та надати першу допомогу при підозрі на отруєння читайте на нашому сайті за цим посиланням.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here