ПРО СТАН ФІНАНСУВАННЯ ПЕНСІЙ І СУБСИДІЙ У ЧЕРВНІ

0
852
views

Про стан фінансування та виплати пенсій йшла мова під час брифінгу заступника Голови правління Пенсійного фонду України Владислава Машкіна.

На фінансування пенсійних виплат у червні 2019 року Пенсійним фондом передбачається спрямувати 34 мільярда гривень. Станом на 10 червня 2019 року профінансовано 13,3 мільярдів грн, або 39,1% місячної потреби,- повідомив Владислав Машкін.

З його слів, якщо порівнювати власні надходження Фонду з відповідним періодом минулого року, їх ріст збільшився на 17,5 млрд грн (22,7%). Це пов’язано зі зростанням темпів росту фонду оплати праці, кількості застрахованих осіб та збільшенням розміру мінімальної заробітної плати.

Також Пенсійний фонд продовжує виплату житлових субсидій у готівковій формі для 471,6 тисяч пенсіонерів, які є їх одержувачами. Потреба на фінансування житлових субсидій у червні складає 97,9 мільйона гривень.

Станом на сьогодні субсидії профінансовано у сумі 43 мільйона гривень, а це 43% до потреби коштів у червні.

По завершенню брифінгу заступник Голови правління Фонду відповів на запитання громадян під час Урядової гарячої лінії.

Довідково: загальні доходи бюджету Пенсійного фонду за січень-травень 2019 року склали 181,5 млрд грн, в тому числі власні кошти – 94,3 млрд грн, кошти Державного бюджету – 87,2 млрд грн, які профінансовано у повному обсязі.

Загальні видатки на пенсійні та інші законодавчі виплати з початку року склали 181,5 млрд грн, що на 35,9 млн грн (24,7%) більше, ніж за відповідний період минулого року.

Зростання видатків зумовлено:

– проведенням перерахунку пенсійних виплат цьогоріч 65-річним особам з 1 січня (за наявності 30/35 років страхового стажу);

– проведенням індексації пенсій з 1 березня;

– автоматичного перерахунку пенсій з 1 квітня 2019 року працюючим пенсіонерам.

За матеріалами ПФУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here