НАВЧАТИСЯ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО: УЧАСНИК АТО ЗДОБУВ ОСВІТУ ЗАВДЯКИ СЛУЖБІ ЗАЙНЯТОСТІ

0
1185
views

Так склалося у житті, що Анатолію Сергійовичу одразу після школи довелося йти працювати. Узв’язку з тим, що проживає він у сільській місцевості великого вибору вакансій не було, тож працювавчоловік на сезонних роботах на одному з місцевих  підприємств. Але сезонні заробітки не влаштовували Анатолія, тому, порадившись із родиною, він вирішив підписати контракт про службу у Збройних Силах України. А вже пізніше, після початку війни на Сході України, захищав територіальну цілісність нашої держави аж до серпня 2018 року.

Після закінчення військової служби, вже у статусі учасника бойових дій, Анатолій Сергійовичповернувся до рідного села, в якому, за період проходження його служби, ситуація на ринку працітак, на жаль, і не змінилась.

Але Анатолій завжди був оптимістом, тому навіть не думав опускати рук. За допомогою молодий чоловік звернувся до Олександрійськогоміськрайонного центру зайнятості. На одному з прийомів, у зв’язку з відсутністю освіти професійно-технічної або вищої освіти, йому було запропоновано навчання у Центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Анатолій одразу «загорівся» цією ідеєю, тому після нетривалих роздумів, прийняв рішення їхати на навчання до Одеського ЦПТО, щоб здобути професію електрогазозварника. Тим паче, що ТОВ «Олександрійський цукровий завод», який знаходиться в межах транспортної доступності від того села, де проживає Анатолій, пообіцяв надати йому робоче місця по закінченню навчання.

Тож завдяки своєму оптимізму, наполегливості та вірі в себе, а також допомозі фахівців Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, Анатолій Сергійович здобув не лише професію, яка користується зараз попитом на ринку праці, а й отримав роботу на одному з найбільш процвітаючих підприємств району.

Олена Самусенко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації працевлаштуваннянаселення Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here