«ТАРИФНА» ПОСТАНОВА УРЯДУ – НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ КІРОВОГРАДЩИНИ?

0
659
views

На засіданні уряду було схвалено постанову, якою пропонують граничні тарифи, що можуть бути встановлені органами місцевого самоврядування на наступний опалюваний сезон. У разі встановлення тарифу нижче граничного громади зі свого бюджету зобов’язані відшкодувати різницю. Прикметно, що ця постанова не стосується державних підприємств теплоенергетики  – повідомляє Кіровоградське РВ АМУ. 

УРЯД ВСТАНОВИВ ГРАНИЧНІ ТАРИФИ НА ТЕПЛО

 

Упродовж останніх років зі змінами законодавства в органах місцевого самоврядування систематично виникають проблеми в роботі комунальних підприємств щодо надання послуг населенню через загальновідомі  підвищення ціни на електроенергію, відшкодування заборгованості держави з різниці в тарифах та низку інших факторів. При введені в дію даного документу міста будуть змушені дофінансовувати комунальні підприємства, що постачають тепло населенню.

«Безперебійна робота комунальної  сфера для міст і їх населення  – беззаперечний пріоритет. Тож органи місцевого самоврядування за будь- яких умов будуть їх фінансувати. Питання в тому звідки брати кошти і як «кроїти» бюджет? Відповідей не так багато: міські ради будуть скорочувати фінансування проектів розвитку,  змушені  будуть припинити фінансувати соціальні програми, будівництво шкіл та дитячих садочків, ремонт та будівництво вулиць, скоротити працівників комунальних підприємств. Приміром, для Кропивницького, де вже зараз катастрофічно не вистачає коштів на виплату заробітних плат медикам та вчителям  введення в дію граничних тарифів на: тепло для  населення  1400 гривень за 1 Гкал (за наявності приладів обліку) та 35,21 гривень   за 1 кв м (без приладів обліку)  несе пряму загрозу  припинення теплопостачання міста і селища Нового», –  констатує Вікторія Нижник, консультант з правових питань Кіровоградського РВ АМУ.  

Асоціація міст України виступала категорично проти прийняття такої постанови ще на етапі розгляду проекту.

Нині  АМУ заявляє: «Прийняття популістських рішень Уряду за рахунок місцевих бюджетів є недопустимим і несе загрозу припинення теплопостачання для абсолютної більшості міст».

Валентина Остапчук, консультант з питань комунікації Кіровоградського РВ АМУ (099- 961-05-16)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here