НА КІРОВОГРАДЩИНІ БЕЗРОБІТНИМ ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІР ДОПОМОГИ

0
1101
views

За інформацією Вероніки Шишкарьової, начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості, з 01 липня 2019 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено до 610 грн та 1630 грн.

Розмір допомоги не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб та бути меншим мінімального розміру, встановленого правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Такий мінімальний розмір на поточний момент складає 610 грн (для осіб, які вперше шукають роботи, довгий час не працювали та деяких інших категорій безробітних) та 1630 гривень (для осіб, які отримують допомогу по безробіттю в залежності від страхового стажу).

Максимальний розмір допомоги по безробіттю складатиме 8028 грн.

Тривалість та розмір допомоги по безробіттю залежать від декількох чинників, серед яких і причина звільнення з останнього місця роботи, і тривалість страхового стажу в цілому та за 12 місяців до реєстрації як безробітного, і розмір заробітної плати.

Нагадуємо, що відповідно до норм чинного законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття застраховані особи мають право на допомогу по безробіттю. Таке ж право має молодь (особи віком до 35 років), яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійних чи вищих навчальних закладах, звільнилась із строкової військової служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце (у разі реєстрації як безробітної особи).

 Відділ організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here