ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ОБЛАСТІ ПРАЦЮВАТИМЕ ГАРЯЧА ТЕЛЕФОННА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЙ

0
1060
views

Гаряча телефонна лінія з питання перерахунку пенсій з 01 липня працюватиме з 11 до 12 год.

Відповідатиме на запитання Олена Романченко, заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Номер телефону гарячої лінії – 0 800 500 238 (дзвінки безкоштовні).

З 1 липня 2019 року органами Пенсійного фонду України будуть автоматично проведені перерахунки пенсійних виплат у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму.
Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з
1 липня 2019 року збільшиться прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність з 1497 грн. до 1564 грн.
Перерахунку підлягатимуть:
– мінімальні розміри пенсій;
– доплата за понаднормативний стаж;
– пенсії за особливі заслуги перед Україною;
– підвищення ветеранам війни;
– підвищення жертвам нацистських переслідувань;
– мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам війни;
– мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
– надбавка донорам.
Таким чином, пенсійні виплати тих осіб, які отримують пенсію в мінімальному розмірі (1497 грн) збільшаться на 67 грн і становитимуть 1564 грн.
Тим особам, які отримують пенсійні виплати більші за мінімальні, буде перераховано доплату за понаднормативний стаж, яка визначається у відсотках від прожиткового мінімуму.
Розміри підвищення пенсій з 01.07.2019 р. кожному пенсіонеру визначатимуться в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься (доплата за понаднормативний стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки).
Звертаємо увагу, що право на перерахунок пенсії з 01.07.2019 р. мають лише непрацюючі пенсіонери.
Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму здійснюється після звільнення з роботи.
Нагадуємо працюючим або тим, які займаються підприємницькою діяльністю, пенсіонерам, про необхідність своєчасного (протягом 10 днів з дня працевлаштування) повідомлення органів Пенсійного фонду України про своє працевлаштування.

ПФУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here