МАКСИМ СОБКО: НЕ ЗА ВІКОМ, А ЗА СПРАВАМИ

0
2609
views

Про таких, як він, кажуть: зробив себе сам. Цей енергійний приязний хлопець з 23 років керує успішним підприємством, хоче ввести кримінальну відповідальність політиків за невиконані обіцянки та здатний допомогати односельцям  навіть під час… ранкових спортивних занять. Отже, знайомтесь: Максим Собко, самовисуванець, наймолодший кандидат в народні депутати від округу №103.

Втім, є тисячі людей, яким Максима представляти не потрібно, він для них свій – завжди на відстані рукостискання, завжди готовий вислухати та допомогти.

Максим Собко не тільки живе, а й успішно розвиває родинну справу в Долинській і Марфівці, де прожили усе життя його дідусь та бабуся. Здавалося б, усі його знають, в усіх він на виду. Але щойно  пішов у нардепи (до речі, Максим Олегович вже три роки є депутатом Долинської райради), почалися по інших районах округу пересуди: мовляв, столичний, «зальотний», «мажор». Дійсно, у документах містом народження вказаний Київ. Але родинна історія Собків набагато глибша: хлопець народився в Долинській та переїхав з мамою і братом до Києва, коли закінчив чотири класи Долинської школи №4. У столиці закінчив ліцей “Наукова зміна”, навчався в Національному університеті імені Шевченка – на юридичному. А потім у Марфівці раптово пішла у кращі світи Максимова бабуся, хлопець в той час був на останньому курсі та здавав державні іспити. На родинній нараді  дочки покійної, перебуваючи у стресовому стані після смерті їхньої мами, прийняли однозначне рішення господарство продати, бо ж проживали сім’ями в інших містах. Але Максимове запитання: «А як же ви будете дивитися в очі людям, які довірили землю  дідусю і бабусі, та приїздити в батьківський дім?» привело їх до свідомості, та вони одноголосно сказали: «Коли ти хочеш, то бери сам і працюй!»  З тієї хвилини, не встигнувши ще покинути стіни університету, юнак взяв на себе велику відповідальність за людей. Так випускник університету їде у рідне село продовжувати родинну справу, працювати на землі. «Я з дідусем змалку їздив машиною по полях, був на його нарадах, бачив, як працює техніка, – розповідає Максим. – Тож це все мені не чуже, а до болю близьке.  Та я радий, що прийняв у ту хвилину  саме таке рішення, тому що робота в сільському господарстві виявилася цікавою, творчою, такою, яка потребує постійного особистого розвитку, свіжих ідей та нових підходів. Тож по аналогічній, аграрній, спеціальності навчаюсь вже в іншому виші – Києво-Могилянській академії на MBA».

До речі, родинні традиції для Максима Собка – це не тільки продовження сімейного бізнесу. Повернувшись у рідні краї, він ледь не першою справою організував освячення єпископом Олександрійським та Світловодським Боголєпом храму,  який був збудований бабусею за мрією дідуся, на честь Преподобного Олексія Чоловіка Божого, налагодив роботу церкви та запросив батюшку – свого ровесника,   який служить ревно за усіма канонами.  Ошатну дерев’яну споруду родина Собків передала місцевій громаді та Олександрійській єпархії.

Окрім бізнесу керівник СФО «Россолан» активно займається громадською діяльністю. Зокрема, це підприємство входить до Асоціації сільськогосподарських підприємств Долинського району. Організація була створена кілька років тому для спільної роботи фермерів та покращення її результатів.

До речі, Максим Собко допомагає й малим землякам: півтора року тому він очолив Долинську районну федерацію з панкратіону та є її президентом. Чим дуже пишається й каже: «Вони є найкращими не тільки в області, а й одними з кращих в Україні».

“Громада про кандидата”

Звернення працівників СФО ” Россолан”

Шановні долинчани та жителі району! Вперше за увесь час існування нашого краю у Верховну Раду України йде кандидат від нашого регіону.

Давайте підтримаємо нашого кандидата Собка Максима! Ми вже шість років працюємо під його керівництвом і впевнено заявляємо, що ця людина дійсно гідна бути кандидатом і бути обраним! Він дуже чуйна, світла, порядна, щира, правдива, справедлива та віддана своїй справі людина, яка ніколи не була байдужою до людей та їх потреб.

Завдяки мудрому керівнику робота стала для нас продовженням сім’ї, адже тут ми впевнені, що не будемо залишені в біді. Максим Олегович – людина, яка тримає своє слово та завжди готова простягнути руку допомоги! Щире та добре ставлення до людей – це не показовий або одноразовий виступ, це його спосіб життя, а доказом цьому можуть слугувати його вчинки!

Впевнені, що хто з Максимом Собком зустрівся хоч один раз, той не залишився байдужим і розуміє, про що ми говоримо! Ми вирішили написати це звернення, знаючи нашого керівника як скромну людину, яка не любить вихвалятися, робити якісь показові виступи або ж говорити про свої добрі справи. Про них ми знаємо не з чуток, адже не раз самі були свідками його небайдужості, людяності та широкої душі. Наш мудрий керівник, молода людина за віком, але зріла і благородна, принесе нам зміни в життя нашого краю та країни в цілому!

Голосуймо!

Не залишайтесь байдужими! Віддайте свій голос саме за Максима Собка! Він дійсно є тією людиною, яка потрібна нашій державі! Сьогодні відповідальність за відданий голос у підтримку кандидата в депутати лежить на кожному з нас, а тому варто зробити правильний вибір на користь нашого майбутнього!

З повагою та надією бути почутими працівники СФО “Россолан”.

Окрема тема – благодійність. Як зізнається сам Максим, іноді родина чи директорат підприємства змушені навіть… стримувати його у цих витратах. Адже доходить до того, що кожна п’ята (!) гривня йде саме на допомогу людям. Можливо, тому кандидат Собко не засіває щедро свій округ «гречкою», не витрачає шалені кошти на кандидатські білборди, не привозить на втіху виборців естрадних зірок. Вважає: якщо його справи за ці роки не сказали самі за себе чи були не достатніми, на думку людей, щоб зробити свій вибір за нього  як кандидата, то під час виборів він не бачить сенсу робити показові справи чи виступи. Перемога, але не будь-якою ціною.

Тож для порівняння: має подяку райлікарні за допомогу зерном, від військових – відзнаки за постійну допомогу (КАМАЗ, інструменти, електрообладнання, автомобіль – відмови волонтерам не було та й сам возив на фронт провізію). Вдячні Максимові Олеговичу мешканці села Богданівка (Долинщина) за допомогу у відновленні роботи поштового відділення, як він і обіцяв минулого року. Адже саме пошта є одним з наріжних каменів існування будь-якого села, незважаючи на це, Укрпошта взагалі його… закрила. «Проблема закритого відділення не покидала мене відтоді, як пообіцяв жителям села Богданівки зробити все можливе для відновлення роботи закладу, – розповів Максим Собко. Дещо дивно, як з одного боку серед гасел державної влади є “розбудова та відновлення сіл, забезпечення інфраструктури”, а з іншого – по всій країні закриваються в селах поштові відділення з причин збитковості чи аварійності. Вдячний голові Богданівської с/р Н.В. Михайловій за спільну роботу. А також мешканцям за активну громадянську позицію».

Максим є членом декількох благодійних фондів, зокрема фонду “За розвиток Долинщини” при Долинській РДА. Але, зізнається, іноді потрібно допомагати швидко та без зайвої бюрократії.  Допомогу надавати негайно… Є безліч зроблених  Максимом добрих справ, про які він не любить говорити, але його улюблена цитата із Святого Письма: «Нехай твоя ліва рука не знає, що робить твоя права». Це і є орієнтир життя Максима Собка.

“Громада про кандидата”

Долинська ЦРЛ:

Щиро дякуємо СФО “РОССОЛАН” в особі Собка Максима Олеговича, що відгукнулися на прохання про надання благодійної допомоги продуктами харчування Долинській ЦРЛ. Для забезпечення харчування стаціонарних хворих передано зернові культури.

Приємно, що є люди, які з розумінням відносяться до потреб закладів охорони здоров’я, та надають допомогу, особливо в реформований складний для держави та медичної галузі час.

Адміністрація Долинської ЦРЛ щиро вдячна благодійникам за надану допомогу та небайдуже ставлення до хворих людей.

Максим Собко, як відомо, є наймолодшим кандидатом у народні депутати по 103-му округу. Як відомо, багато хто – як виборці, так і діючі політики – вважає, що, мовляв, нехай молодість почекає, а ми, мовляв, ще покеруємо. Максим Собко впевнений – чекати не можна!  Потрібно брати на себе відповідальність, оцінювати не за літами, а за справами, «йти проти системи», як радив у його улюбленій цитаті Костянтин Станіславський.

“Громада про кандидата”

Марфівська ЗОШ:

«Праця не тільки там, де людина сіє хліб

або садить дерево.

Найбільш тонка, найбільш складна праця,

коли людина приходить до людини,

бачить у її очах, читає “поміж рядків”

її поклик про допомогу.

Ця праця є вищою мірою людського духу», –

саме такі рядки В.О.Сухомлинського якнайкраще характеризують добру та чуйну людину, яка почула і побачила на своєму шляху сільську школу і вирішила допомогти дітям та вчителям.

Як неоціненний Божий дар сприймаємо ми дітей, покладаючи надії на те, що виростуть вони здоровими, добрими, розумними. Добрі почуття йдуть своїм корінням у дитинство, а людяність, доброта, ласка, доброзичливість народжується в маленьких серцях тоді, коли дитина бачить і відчуває це від оточуючих її людей. Можна впевнено сказати, що наші діти в повній мірі отримують цей приклад від Вас, Максиме Олеговичу.

Ця підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні і розуміння непересічної важливості шкільного виховання.

Кожен з нас покликаний творити добро, бути милосердними одне до одного, любити і цінувати життя. Таким для нашої сільської громади є депутат Долинської районної ради Собко Максим Олегович, кандидат у народні депутати до Верховної Ради України

Добігає кінця період боротьби, і ми впевнені, що саме такі молоді, завзяті та рішучі, як Ви, готові представляти та відстоювати інтереси нашого краю у Верховній Раді.

Наостанок Максим Олегович зізнався: у першому ж своєму законопроекті вимагатиме кримінальної відповідальності для політиків за їхні невиконані обіцянки. А ще поділився з нами найголовнішим бажанням: «Я хотів би і через п’ять років свого депутатства спокійно їздити рідними місцями, як і зараз; одягатися так само невибагливо, як зараз; робити покупки у місцевих супермаркетах, де люди, як і зараз, підходитимуть, спілкуватимуться, тиснутимуть руку. Загалом – щоб не було соромно перед людьми».

Іванна КРАВІЦ

                                                                                             Політична реклама

Від редакції:

Чому успішний бізнесмен вирішив йти до парламенту? З якими політичними силами налаштований шукати спільну мову, а з якими – категорично ні? Про позицію Максима Собка з питань децентралізації, розвитку громад, ринку землі, боротьби з корупцією читайте у наступному випуску.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here