В ОЗДОРОВЧОМУ ТАБОРІ НА ГАЙВОРОНЩИНІ ШКОЛЯРІ ЗМАГАЛИСЬ У ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИХ ДУЕЛЯХ

0
821
views

Як зробити літні канікули цікавими й змістовними? Один із способів – бути учасником профорієнтаційних заходів служби зайнятості, яка в напрямку роботи з дітьми, спрямовує свою діяльність так, щоб максимально наблизити їх до світу професій.

Задля сприяння професійному самовизначенню учнівської молоді, формуванню позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, фахівці Гайворонської районної філії обласного центру зайнятості у рамках акції «Профорієнтаційне літо» провели виїзний профорієнтаційний захід в оздоровчому таборі «Чайка».

Вихованці стали учасниками інтерактивного заходу дуель-шоу «Хто зверху?». Це був справжній поєдинок між хлопцями та дівчатами, що складався із цікавих та захоплюючих конкурсів, під час яких діти дізнались багато цікавого про нові професії, які існують в світі, сучасні тенденції на ринку праці та основні передумови успішної кар’єри. Виконавши ряд завдань пізнавального характеру, дівчатка та хлопчики отримали корисну інформацію стосовно вибору майбутньої професії.

Профорієнтаційні ігри «Збери літери», «Хто я?», «Бліц», «Склади пазли», «Чайнворд», проведені для вихованців табору молодшої та середньої шкільних ланок, допомогли учасникам оцінити рівень своїх знань щодо світу професій та підвищити власну обізнаність стосовно складових формули вдалого професійного вибору.

У результаті проведеної акції більшість її учасників визначилися з вибором професійного майбутнього. Так, Вікторія Д. мріє стати медичною сестрою, Вероніка П. – кондитером, Сергій П. – шеф-кухарем, а Олена К. запевнила, що буде вихователем дитячого садка.

Проведений захід урізноманітнив відпочинок школярів і зробив його не тільки приємним, а й корисним. Сподіваємося, що він допоможе школярам обрати дорогу в  професійному житті.

Слід зазначити, що дитячий оздоровчий табір «Чайка» – один із найкращих на Кіровоградщині, розташований на мальовничому березі Південного Бугу. Упродовж літа у даному закладі мають можливість добре відпочити, набратися сил і отримати незабутні враження понад 300 школярів не тільки з Гайворонського, а й сусідніх (Благовіщенського, Голованівського, Вільшанського) районів. Працівники табору турбуються про відпочиваючих: стежать за станом їх здоров’я, якістю харчування та організовують цікавий і змістовний відпочинок.

Людмила Кармаліцька, провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here