МАЛІ МІСТА І СЕЛИЩА КІРОВОГРАДЩИНИ ОТРИМАЮТЬ БІЛЬШЕ 59 МЛН ГРН З ДЕРЖБЮДЖЕТУ

0
1630
views

Завдяки наполегливій позиції Асоціації міст України Благовіщенське, Вільшанка, Гайворон, Новоархангельськ, Новомиргород, Онуфріївка, Новогородка, Олександрівка, Петрове та Устинівка отримають додаткові кошти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, – повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Так, готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і направила Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. У відповідь Прем’єр-міністр України під час виступу на Дні Діалогу з владою  на XV Українському муніципальному форуму та після на нараді з головами малих міст  висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.

4 липня АМУ зверталася до Уряду та нагадала про  проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ. В результаті рішення було ухвалено. Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено. 

59 мільйонів 128 тисяч  319 гривень –  такою є точна сума, що надійде територіям Кіровоградщини. Найбільше – 11 мільйонів 714,214 гривень має отримати Гайворонська міська рада Найменше  –  2 мільйони 768,713 гривень отримає бюджет селища Устинівка.  Обсяг субвенції вираховувався відповідно до кількості населення території.

Валентина Остапчук, консультант з комунікації Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України (скорочено  Кіровоградського РВ АМУ) моб. телефон 099 9 61 05 16

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here