ЧИ ПОДОБРІШАЄ НАШЕ МІСТО?

0
763
views

Пригадайте, з якими палкими, патріотично піднесеними словами звернувся міністр культури Євген Нищук до учасників та глядачів Національного мистецького фестивалю «Кропивницький 2019». Відкриваючи фестиваль, він зокрема сказав: «Десятки років жодне українське місто не називали іменем митця, культурного діяча. Якщо ми осмислимо це, надамо імпульсу культурної складової, то це місто стане прекраснішим, добрішим».

Ми запам’ятали, що концерт «Івасюк триб’ют» став головною «родзинкою» музичної програми нинішнього Кропфесту. Та, на жаль, театральна її частина трималася лише на трьох вуличних виставах Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». Вони були, як завжди, дуже яскраві, динамічні, небагатослівні.

Третьою складовою програми став перегляд відеосюжетів соціального проекту «Герої серед нас» та нагородження дев’яти обраних комісією осіб.

Окремим табором стояло «ЗІРКОВЕ РАЛІ – 2019», яке формально було теж складовою фестивалю, а насправді просто співпало з днями його проведення.

Про наші враження і спостереження по кожному з чотирьох днів Кропфесту читайте у наступних номерах газети. Однак найперше таке: попри те, що коштів цьогоріч було витрачено на два мільйони більше, програма фесту збідніла. Або зібрана нашвидкуруч. Хоча шоу було вражаючим, справжні прихильники театру, бібліофіли та знавці образотворчого мистецтва свої запити не задовольнили.

Влад БАШКИРОВ

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here