ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА РОЗСЛІДУВАЛА ПРИЧИНИ НЕПРИЄМНОГО ЗАПАХУ В КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
576
views

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в межах своїх повноважень вжили заходів реагування на звернення громадян щодо неприємного запаху в повітрі в м. Кропивницькому.

Для встановлення причин виникнення неприємного запаху було проведено обстеження підприємств, які функціонують на території Кропивницького району та діяльність яких могла спричинити цю ситуацію. Під час обстеження встановлено, що причиною розповсюдження смороду могло стати внесення фермером у грунт неперероблених продуктів тваринного походження, придбаних у філії Кіровського ПАТ «Агрохолдинг Авангард», с. Вольне.

В ході позапланової перевірки підприємства фахівці виявили порушення щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною. Ці відходи реалізовувалися з порушенням вимог чинного законодавства.

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіровоградській райдержадміністрації, рішенням якої господарствам різної форми власності, які займаються утриманням тварин, було заборонено вивозити неперероблені продукти тваринного походження на сільськогосподарські угіддя Кропивницького району.

Керівника підприємства було притягнуто до адміністративної відповідальності, а також складено припис про усунення виявлених порушень.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here