НА ЗНАМ’ЯНЩИНІ ВЧЕТВЕРТЕ ВІДБУДЕТЬСЯ ФЕСТИВАЛЬ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ «ЧУТА-ФЕСТ»

0
1735
views

17 серпня 2019 року у мальовничому селі Цибулеве на зеленій садибі “Гайдамацька Січ”, одному із осередків мешкання пра-українських племен чорноліської археологічної культури, місці, освяченому подіями різних драматичних періодів української історії: від Княжої доби та Козацьких часів до Української революції поч. ХХ сторіччя, вчетверте відбудеться Фестиваль народної творчості “Чута-Фест”, котрий покликаний показати незламний вільний дух та примножити справді автентичні скарби українського народу: народну пісню та українські традиції.

Засновники фестивалю:

  • Знам’янська районна державна адміністрація;
  • Знам’янська районна рада;
  • Цибулівська сільська рада.

Мета фестивалю:

  • збереження та популяризація української культури та історико-культурного надбання, популяризація народних ремесел, патріотичне виховання молоді на основі національно-культурних традицій.

У Фестивалі беруть участь аматорські та професійні фольклорні, вокальні, хореографічні колективи, музичні акустичні та рок-гурти, солісти, майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, у творчому доробку яких є вироби традиційного мистецтва та народних ремесел; учасники військово-спортивних клубів, що демонструють техніки бойового козацького мистецтва; бджолярі та травники.

Фестиваль не є конкурсним.

Учасники Фестивалю нагороджуються дипломами та пам’ятними подарунками.

Фестиваль проходить за підтримки департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кіровоградського обласного Центру народної творчості.

Урочисте відкриття фестивалю об11.00 год.

Адреса: Знам’янський район, с.Цебулеве, зелена садиби “Гайдамацька Січ”

Контакти оргкомітету: 0(233) 2 16 66; e-mail: znam_rbk@ukr.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here