ІДЕЇ ТА ЛЮДИ, ЯКІ РУХАЮТЬ ГРОМАДИ І СВІТ (ФОТО/ВІДЕО)

0
1342
views

Ліхтарики, авторський чай з апельсином, різнокольорові прапорці та родинна атмосфера у літньому парку – чудове доповнення незвичайної кінозустрічі, яка відбулася у Бобринецькій громаді 26 липня у традиційному громадському просторі, біля фонтану.

“Чому особлива?” – запитаєте ви. Дивіться самі: її назва Ідеї, що рухають світ / Кіноклуб у Бобринецькій громаді. Формат кіноклубу передбачав обговорення та обмін ідеями після переглядів, активно працював “вільний мікрофон”.

Задум кіновечора полягав у тому, щоб за допомогою відеоісторій та сюжетів познайомитися з активістами з інших громад, їхніми ідеями, проектами, звершеннями, відкрити для себе Україну як країну активних і небайдужих людей через реальні історії. Адже часто тільки один клік відділяє нас від натхненного прикладу, який може стати поштовхом до прийняття важливих рішень, проектів, місцевих ініціатив та проективності в громаді.

? Завдяки тематичній підбірці відеосюжетів глядачі мандрували до Маловисківської громади (познайомилися з відеоісторіями, які зняли наші субгрантери Громадська організація молодих освітян “ДієVO” в рамках проекту “Жіночий авангард” минулого року за підтримки Програма DOBRE).
▶️ Дивитися тут: 
https://youtu.be/nOCNOCSKfQQ
https://youtu.be/wstGuJuKzYg

? Познайомилися з проектом ШоТам?, який зробив сюжет про відомий на всю Кіровоградщину і по Україні етноекспедиційний проект Баба Єлька. З’ясували, що ідеї для проектів поряд з нами, головне – прислухатися серцем і почати робити перші кроки до їх втілення. І якщо те, що ми робимо, здається нам простим і звичайним, для інших є дивом і відкриттям – про це історія “Баби Єльки”
▶️ Дивитися тут: https://youtu.be/x84dsVUCL-Y

? Герої серед нас – про це кажуть чи не в кожному відео режисери проекту Назустріч сонцю. З одним із таких героїв – Володимир Онищук (Корюківська молодіжна організація “АЛЬТЕРНАТИВА”). “Праця, яка націлена на розвиток нашої громади, обов’язково принесе результат“, – говорить Володимир.
▶️ Рекомендуємо до перегляду: https://youtu.be/dEoxudPOI48

? Відкриттям вечора став проект Ukrainer: переглянули кілька відео, надихнулися красою країни та щиро подивувалися, зокрема, сюжету про віникарство на Поділлі. Селища Саврань, Осички та Вільшанка мають свою візитівку – віникарство. Тут, а також ще в кількох осередках у різних регіонах країни, виготовляють віники на всю Україну.
▶️ Читайте матеріал: https://ukrainer.net/vinyky/; Дивіться влог: https://youtu.be/QDmQ_O9xwLg).

? Через відеопоезію мистецької платформи Типовий Поет, яку презентувала Ольга Луценко, до речі, бобринчанка:), відкривали магічний жанр, що поєднує художній текст, голос, відео, сильні емоції, дивувалися разом першій урбаністичній відеопоезії, яку зняла бобринецька молодь разом з Frame Studio Кропивницький (її заснували Оля та Артем Луценки). 
▶️Дивіться і насолоджуйтеся: https://youtu.be/K567PwluP3w

На цю подію прийшли багато жителів Бобринця.

Кіновечір був особливим: від тої кількості світла, посмішок, подиву, ідей, людей.Тих кіномістків, які вдалося прокласти з Бобринця до різних куточків нашої країни і світу! Навіть Австралії – глядачі дивилися історію людини-легенди Ніка Вуйчича, затамувавши подих: він пише бестселери, знімається у кіно, зустрічається із президентами та збирає стадіони людей по всьому світу. Він – коханий чоловік і щасливий батько. Нік Вуйчич без рук та ніг вміє жити без меж. (▶️https://youtu.be/rKZHfS32xnc).
І після цього відео лунали гучні оплески. 
А після “вільного мікрофона”, прощальних слів від модераторів вечора Ірина Ткаченко та Сергій Ткаченко, відвідувачі ще довго не розходилися – спілкувалися, фотографувалися, обмінювалися думками та ідеями.

Щиро дякуємо ГО “Центр територіального успіху”, команді Бобринецької міської ради, слухачкам Університету срібного віку та Територіальному центру за допомогу в організації кіноклубу. Разом – ми сильніші.

P.S. Приємно, що проект Мандрівний кінотеатр Бобринецької громади “Кіно там, де ти”, який втілювала ГО “Центр територіального успіху в рамках конкурсу “Місцеві ініціативи для розвитку громади” за підтримки Програма DOBRE, продовжує жити: традиційними є щотижневі кінопокази у міському парку. Сподіваємося, що цей формат кіноклубу доповнить громадські кінопокази і стане цікавою кіноосвітньою платформи для громади.

Захід проводився спілкою “Громадські ініціативи України” та Агенція сталого розвитку “Хмарочос” в рамках проекту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE). 

Cпілка “Громадські ініціативи України” є регіональним партнером програми USAID DOBRE в Кіровоградській області.

Повний матеріал тут:

https://www.facebook.com/ngonetwork.org.ua/posts/2383710221695398?__tn__=-R

#ДобріЗміниДляГромади

АНОНС! 

2 серпня продовжує свою роботу Кіноклуб у Бобринецькій громаді! Його тема – магія добрих вчинків у громаді та фільм за який ви проголосуєте:

https://rupic.top/post/68694a6b476d6b7a536e7455314e574a4d56555777673d3d?fbclid=IwAR1l8DT6ToJJDgCfI5hxobwqTZol46Zz6tCcoA_8XTztrlPYNbfYXdEYZH0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here