З 1 СЕРПНЯ ЗАВДАННЯ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ ВИКОНУЮТЬ НАЦГВАРДІЙЦІ

0
714
views

На цьому наголосила на щопонеділковій апаратній нараді т. в. о. голови облдержадміністрації Світлана Лобанова. Раніше гвардійці несли службу спільно зі співробітниками Національної поліції.

Командир підрозділу Нацгвардії України в області Юрій Фомін повідомив, що практика спільного патрулювання існувала ще до 2012 року, адже профілактика вуличної злочинності завжди була завданням внутрішніх військ. З початком воєнних дій на Сході гвардійці сконцентрувались на інших завданнях, а з 1 серпня, згідно з відповідним наказом Міністерства внутрішніх справ України, підрозділи Нацгвардії виконують завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів, у т.ч. і на вулицях Кропивницького. Невдовзі цю практику буде поширено на інші населенні пункти області і кількість патрулів у містах збільшиться.

За словами заступника начальника Головного управління Нацполіції України в області Олексія Ніколаєва, такі превентивні заходи проводяться з метою зниження рівня вуличної злочинності та подолання інших негативних явищ.

Кіровоградська ОДА

Фото з сайту Цензор.НЕТ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here