МЕШКАНЦЯ МАЛОЇ ВИСКИ ГОСПІТАЛІЗОВАНО З ПІДОЗРОЮ НА БОТУЛІЗМ

0
852
views

51-річний чоловік у легкому стані перебуває в інфекційному відділенні Маловисківської центральної районної лікарні. Небезпечну хворобу в пацієнта медики підозрюють на підставі клінічної картини захворювання, наразі проводяться лабораторні дослідження біоматеріалу хворого з метою уточнення діагнозу.

Як з’ясувалося, 28 липня чоловік гостював у знайомих в м. Запоріжжя, де його пригостили тушонкою з дикої кози домашнього виготовлення. Чоловік скуштував лише невелику кількість страви, оскільки йому не сподобався її смак. Через деякий час з’явилися перші симптоми недуги – порушення зору, слабкість, утруднене ковтання. За медичною допомогою чоловік звернувся 6 серпня. З попереднім діагнозом остеохондроз шийного відділу та гостре порушення кровообігу його госпіталізували до неврологічного відділення Маловисківської центральної районної лікарні. А вже 8 серпня з підозрою на ботулізм хворого перевели до інфекційного відділення.

Якщо в постраждалого підтвердиться ботулізм, це буде перший випадок захворювання в області в поточному році.

Нагадуємо, що ботулізм – гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених чи з порушенням умов зберігання грибів домашнього консервування, копченої або в’яленої риби, м’ясних і ковбасних виробів, консервів. Токсин збудника ботулізму відноситься до найсильніших.

З рекомендаціями щодо запобігання ботулізму можна ознайомитися за посиланням:

http://kr.consumer.gov.ua/doc/sanepid/pamjatki/Pamyatka_botylism.pdf

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here