У ПФУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СИСТЕМУ ЕЛЕКТРОННИХ ПЕНСІЙ

0
1936
views

9 серпня у Пенсійному фонді України відбулася  прес-конференція, під час якої було презентовано сервіс призначення пенсії в “один дотик”, що є першим етапом впровадження системи “Е-пенсія”.

Новий сервіс дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та усі необхідні документи через вебпортал електронних послуг Фонду.

– Головне завдання, яке перед нами стоїть – покращити обслуговування відвідувачів Фонду, мінімізувати витрати часу на оформлення пенсій та людський фактор. З цією метою ми запровадили нову автоматизовану систему призначення пенсій, що сама визначає найбільш вигідні умови для отримувача. Ми кардинально змінюємо технологію обслуговування громадян. Раніше людині, аби призначити пенсію, потрібно було приходити до Фонду кілька разів. Послуга в “один дотик” – це лише одне відвідування установи для того, аби забрати пенсійне посвідчення, – повідомив Голова правління Фонду Євгеній Капінус.

Наступний етап впровадження системи “Е-пенсія” – створення мобільного додатку,  що дозволить отримати доступ до ресурсів вебпорталу електронних послуг Фонду з мобільних пристроїв (смартфон, планшет).

Довідково: для того, щоб призначити пенсію через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, потрібно:

  • авторизуватись в особистому кабінеті на вебпорталі https://portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису;
  • у розділі особистого кабінету “Заява на призначення пенсії” завантажити весь пакет необхідних для призначення пенсії документів у сканованому вигляді;
  • підписати звернення електронним цифровим підписом та надіслати його до підсистеми “Звернення”;
  • додавати документи (у разі потреби) можна протягом трьох місяців.

Користувачі вебпорталу будуть отримувати повідомлення про прийняття документів, хід їх опрацювання і про призначену пенсію.

Відео пресконференції можна переглянути  у категорії “Відеоновини”, на інформаційному каналі в мережі “YouTube” та на сторінках у соціальних мережах “Facebook” і “Twitter”.

ПФУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here