ЛІТО­-2019. ЗНОВУ У «БРИГАНТИНІ»

0
1270
views

Традиційно оздоровча стежка для дітей працівників підприємств «Гідросила», «Гідросила АПМ» та інструментального заводу «ЛЕЗО» пролягає до оздоровчого закладу «Бригантина». Це випробуваний і перевірений часом табір, з яким «гідросилівці» поріднилися.

Слово – голові профкому єдиної первинної профорганізації «Гідросила» Сергію Олійнику: «Незважаючи на жодні негаразди, на «гідросилівських» підприємствах питанням оздоровлення працівників та їхніх дітей приділяється велика увага, для цього виділяються певні кошти. У колективному договорі записано, що працівники сплачують лише 10 відсотків вартості путівки, решту – підприємства. Цього року склалася несприятлива ситуація на підприємствах, тому профком прийняв рішення по співфінансуванню оздоровлення і доставки дітей. Тобто для батьків нічого не змінилося. Жодній дитині ми не відмовили. За три зміни оздоровили майже 90 дітей.

Маємо ми ще власну базу відпочинку «Прибій» на березі Чорного моря. Тут відпочивають сім’ї. У колдоговорі також передбачене пільгове оздоровлення. Подбали ми про те, щоб дітям тут було весело».

Своїми відгуками про відпочинок діляться батьки та діти.

Любов Скрипай: «Для кожної родини важливо, щоб їхні діти мали можливість улітку оздоровитися. Таку змогу нашим дітям надає ЄППО «Гідросила». Табір завжди дружно зустрічає наших дітей, тому вони із задоволенням туди їдуть і оздоровлюються. Набираються нових емоцій і щасливі повертаються. Із захопленням розповідають про події, які там відбувалися. Моїй доні 12 років, а вона уже уп’яте відпочиває у «Бригантині» і щоразу хоче повертатися туди знову. Головний показник для батьків: дитина весела і щаслива».

Марія Скрипай: «Цього літа, мені здається, було найкраще. Стільки усього нового і цікавого, що просто очі розбігаються. Наприклад, мене вразили нові гуртки, такі як самбо для дівчат, йога. Саме їх я й обрала – дуже сподобалося, за короткий час освоїла багато вправ. Мамі присилала відеоролики. Табір – це не тільки відкриття, пізнання, а й нові знайомства. Цього літа також були найкращі вожаті, які зробили цю зміну веселою і яскравою».

Лілія Горенко: «Щороку їздимо туди і щоразу привозимо щось нове. Їздили у різні табори, але зупинилися на «Бригантині». Там гарна місцевість, природа, просто райський куточок. Гарні умови проживання, відповідальні вожаті, різноманітне калорійне харчування. На жаль, наступного літа ми уже в табір не потрапляємо, бо донька буде вступати до вишу, і вона з цього приводу сумує. На мою думку, табір дає спілкування, самостійність і паростки дружби. Після повернення це помічаєш: усе хоче робити сама. А як поверталися із табору, треба було бачити: не могли розпрощатися».

Катерина Горенко: «Мені 16 років, я виросла із «Бригантиною». Цього літа я перебувала шостий раз і отримала паспорт «бригантинця». Щороку подобалося відпочивати, а цього літа – особливо. Цікавинки забезпечували вожаті та самі діти. Я відвідувала секцію з волейболу: щодня тренувалися, потім були змагання. Наш загін посів перше місце. Залюбки відвідувала дискотеки. Табір допомагає багато в чому: це і розвиток, і почуття дружби. З минулого року у мене завдяки табору з’явилася подруга. Поки що «Бригантина» не сниться, але дуже туди хочеться».

Катерина Мельникова: «Донька їхала уперше, дуже хвилювалися за неї. Їй 10 років, але не дуже самостійна. На радість нам, батькам, повернулася із табору більш зібрана. Там було строго: чистота у кімнаті, усі речі мали бути на своїх місцях. Тепер і вдома хоче усе робити сама. Самостійність і акуратність прищепив їй табір. Здається, за зміну в таборі вона стала більш упевнена, подорослішала».

Ліза Мельникова: «Найбільше мені сподобалися екскурсії до річки, я навіть плавати навчилася. Було багато гуртків, я відвідувала «Електроніку». Навіть змогли з дівчатами зробити сигналізацію від хлопців. Моя телефонна книжка поповнилася новими іменами – це мої друзі. Із задоволенням поїду у табір наступного літа».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here