ТРЕТЄ СТОЛІТТЯ – ЩЕ НЕ ВІК

0
1261
views

Минулої суботи містяни отримали багато подарунків – почесні звання, грамоти, сертифікати, нову книгарню, бістро, символічний ключ від міста, кольорові кульки, проїзд під арками, святковий пиріг і концерт Дана Балана.

І це ще далеко не все, чим було відзначено 265-ту річницю давнього славетного міста з новою, не менш славною, назвою «Кропивницький».

Із самого ранку до пізнього вечора вирувало життя на вулицях, де можна було задовольнити практично усі культурні запити та кулінарні смаки. Бадьорим зачином свята стала ранкова руханка перед будинком міськради. Потім громадськість Подільського та Фортечного районів пройшла зустрічною ходою: одна колона від Соборної площі, а інша від Фортечних валів до площі перед міськрадою, на якій відбулися урочистості на честь Дня міста.

А розпочали їх співаки муніципального молодіжного хору «Сріблясті голоси», які виконали нову пісню «Наше місто». Далі міський голова Андрій Райкович привітав кропивничан з цим святом. За ним слово взяла виконуюча обов’язки голови ОДА Світлана Лобанова. Вітальний лист надійшов і від спікера ВР Дмитра Разумкова.

До пам’ятника Марку Кропивницькому, до меморіалів і могил воїнів, які загинули за рідну землю, вдячні нащадки поклали букети квітів.

Однією із знаменних подій цього дня стало вручення письменнику й літературознавцю Володимиру Панченку звання «Почесний громадянин міста». «Дякую за присвоєння звання. Це, може, найважливіша відзнака у моєму житті», – зачитав син звернення Володимира Панченка, який через хворобу не зміг бути на нагородженні.

За сумлінну працю окремих освітян, лікарів, працівників технічних та виробничихпідприємств, воїнів, волонтерів, громадських діячів відзначили грамотами. Також містяни отримали у подарунок символічний ключ від міста.

Подарунками для міста-іменинника стали також 265-кілограмовий пиріг та новий будинок, зведений за кошти міського бюджету. Щодо частування, то воно зчинило неабиякий ґвалт серед бажаючих пригоститись дармовими ласощами. А щоб заселитися у першу за роки незалежності «державну» багатоповерхівку, деякі щасливі новосели чекали по 30-40 років.

Практично жоден культурний та освітній заклад міста й області не залишився осторонь цієї події. Так, наприклад, в інтернет-центрі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського створили історичну веб-мапу Єлисаветграда, учасники хореографічних колективів провели данс-парад, учні та викладачі художньої школи ім. О.О. Осмьоркіна та дитячої школи мистецтв селища Нового вийшли на святковий пленер на вулицю Дворцову, а лауреати міжнародних та всеукраїнських мистецьких конкурсів провели музичний марафон на Театральній площі.

Величезна програма різнобічних заходів була представлена гостям і мешканцям міста у Ковалівському парку. Багато ажіотажу, шуму і диму створили учасники автомотовиставки на Великій Перспективній.

Завершив свято гала-концерт зіркового Дана Балана на площі Героїв Майдана.

Руслан ТРИПІЛЬСЬКИЙ

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here