ФОРМУЛА МІНУС ОДИН

0
690
views

Наступного дня після того, як помер режисер одного з кращих радянських фільмів «Формула любові», Україна підписалася під так званою «Формулою Штайнмаєра». Про неї відомо, звичайно, тільки в загальних рисах. Але висновок більшості аналітиків такий: ми отримали свій «рідний» варіант Придністров’я.

Після тисяч смертей і десятків тисяч поранених, після потужної волонтерської активності мільйонів, після захисту Донецького аеропорту і фільму «Кіборги» ми – програли. ОРДЛО дадуть особливий статус. Вбивць українців, схоже, пробачать. Спадкоємці справи Гіві, Мотороли і Захарченка стануть депутатами районних і міських рад Донецька, Луганська, Горлівки і Єнакієвого. Ймовірно, ті, у кого найбільші заслуги перед «республіками», у кого на руках крові українців більше, ніж у інших, стануть мерами цих великих міст. І після цього Україна буде платити їм зарплату плюс виділяти мільярди на відновлення Донбасу.

Зате перемога. Зате мир.

Що відомо про підписану «формулу»? Там прописано, зокрема, таке: нова Рада має ухвалити закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей у новій редакції. З моменту проведення виборів цей закон застосовується на тимчасових умовах. Він починає діяти на постійній основі після визнання ОБСЄ того, що місцеві вибори на Донбасі в цілому відповідають високим стандартам.

Закон набирає чинності о 20.00 за місцевим часом у день голосування на дочасних місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей. Вибори мають бути призначені та проведені відповідно до Конституції України та спеціального закону України, що регулює проведення місцевих виборів у згаданих районах.

Закон «діятиме на тимчасовій основі до дня публікації остаточних висновків місією ОБСЄ по спостереженнях за виборами, на основі усталеної практики ОБСЄ, про відповідність у цілому дочасних місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, і в якому міститься відповідь на питання, погоджене у Нормандському форматі, схвалене у Тристоронній контактній групі».

У формулюванні немає жодних ідей про кордон, про наявність чи відсутність збройних формувань.

Зеленський вже прокоментував це, але якось не дуже виразно. На кшталт поки кордон не під нашим контролем, то нічого не буде. І поки військові там, нічого не буде. Ну так. Втішає тільки реакція на всі ці «заяви» в «республіках». «Які ще вибори? Який особливий статус всередині України?» – заявляють бойовики.

А поки очікувано сотні «радісних» людей вийшли на Майдан, а також на площі у Львові і Харкові. Боже, бережи Україну…

Live! Ні Капітуляції! Акція проти капітуляції під Офісом президента!Підписуйтесь на Андрій Смолій

Опубліковано Андрієм Смолієм Середа, 2 жовтня 2019 р.

Геннадій РИБЧЕНКОВ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here