У ДОЛИНСЬКІЙ ЗАПРАЦЮВАЛА МІНІ-ПЕКАРНЯ

0
884
views

Значну роль у забезпеченні зайнятості сільського населення відіграє державна служба зайнятості, робота якої здійснюється за Єдиною технологією надання соціальних послуг, що дозволяє, з одного боку, усім, хто звернувся, у короткий термін отримати комплекс соціальних послуг, а з іншого – спрямувати зусилля на застосування адресних методів роботи з клієнтами за цільовими групами з урахуванням їх інтересів, особливостей і специфічних потреб, що в результаті сприяє прискоренню працевлаштування та оперативному укомплектуванню вакансій.

Так, до Долинської районної філії обласного центру зайнятості у пошуках роботи вже не вперше звернулась Наталія Іщенко. Маючи за плечима тривалий трудовий стаж вона розуміла, що отримати постійну роботу за професією «кухар» у селі Згода Долинського району, де жінка  проживає, шанс мізерний.

З перших днів перебування на обліку як безробітна пані Наталія почала активно співпрацювати зі своїм кар’єрним радником: охоче відвідувала запропоновані семінари з техніки пошуку роботи та інші семінари, які сприяють прискоренню працевлаштування. Під час розмови з фахівцем районної філії жінка обмовилася, що у неї є бажання відкрити власну справу.

«Перебуваючи тривалий час у пошуках роботи, я вирішила, що годі шукати підходяще робоче місце – час створити його самій.  Найпривабливіша сфера діяльності на сьогодні – виробництво хліба та хлібобулочних виробів. Місцеве населення завжди охоче купуватиме цю продукцію, адже технології та асортимент можна постійно розширювати», – впевнено зазначає Н. Іщенко.

Незважаючи на високу конкуренцію на ринку праці та маючи чималий досвід роботи, високий рівень професійних знань, умінь та навичок, колишня безробітна склала та успішно захистила бізнес-план. Отримавши одноразову допомогу по безробіттю на організацію власної справи та використавши власні заощадження, пані Наталя придбала приміщення, необхідні меблі та техніку і створила пекарню у місті Долинська.

Минув лише тиждень і колишня безробітна звернулась до служби зайнятості у якості роботодавця, адже нове підприємство потребувало персоналу. І вже сьогодні чотири особи з числа безробітних направлені на працевлаштування шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях за професіями «кухар», «водій автотранспортних засобів» та «продавець продовольчих товарів».

Так, маючи велике бажання, професійні навики та підтримку служби зайнятості, Наталія поповнила ряди роботодавців Долинщини.

Якщо ти професіонал і віриш у власні сили – то обов’язково станеш успішним, а служба зайнятості в цьому підтримає й допоможе.

Марина Соловйова, директор Долинської районної філії обласного центру зайнятості                           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here