ДЕПУТАТИ РОЗПОДІЛИЛИ ГРОШІ І ЗАБОРОНИЛИ ДАВАТИ ДІЛЯНКИ ПІД ГАРАЖІ

0
769
views

Будівництво МАФів на землях, що виділяються сесіями міської ради Кропивницького офіційно під гаражі, змусило депутатів накласти тимчасовий мораторій на такі рішення. Про це нещодавно йшлося на засіданні  міської ради. Афери з виділеною землею стали масовими. Тому депутати ухвалили тимчасовий мораторій на отримання подібних ділянок. Крім цього, відтепер діятиме заборона на зміну цільового призначення цих територій. Мораторій триватиме до прийняття радою Порядку набуття прав на землю комунальної власності.

Земельні питання на цьому не були вичерпані. Голова фракції «Батьківщина» Олександр Цертій ініціював обговорення питання звернення до Верховної Ради, уряду та Президента щодо продовження мораторію на продаж землі. На думку депутата, наразі законодавча база країни не готова до чесних ринково-земельних відносин.

– Ми можемо стати свідками дерибану загальнодержавного масштабу, тому як представники містян маємо висловити власну позицію з цього питання, – заявив Цертій.

Деякі його колеги неоднозначно відреагували на озвучений проект, пропонуючи для початку звернутись до депутатів обласної ради, а ті вже в свою чергу опелюватимуть до Верховної Ради. Були й такі, що, перестраховуючись, зауважували, що питання все одно вирішуватиметься на  найвищому рівні,  тому звернення не мають сенсу. Депутат Анатолій Ларін висловився проти пункту рішення, у якому пропонувалось винести питання про зняття мораторію щодо продажу землі на всеукраїнський референдум. Він зазначив, що люди недостатньо обізнані з цього питання, тож не став би використовувати даний інструмент принаймні на даний момент. Хоча питання було поставлено на голосування, однак не набрало достатньої кількості голосів.

Депутати внесли корективи до міського бюджету на поточний рік: внесено зміни до обсягів субвенцій з державного бюджету та залучено додаткові кошти у сумі близько чотирьох мільйонів гривень. Зокрема, збільшиться обсяг субвенції з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами на 1,247 мільйона гривень. Субвенцію з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа в сумі 2,508 мільйона гривень отримають бюджети Подільського – 501,6 тисячі гривень та Фортечного районів – 2,006 мільйона гривень.

Депутати також взяли до уваги субвенцію з державного бюджету на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту за пропозиціями управління молоді і спорту. Уточнений обсяг такої субвенції  становить 640,585 тисячі гривень.

За інформацією начальника фінансового управління міської ради Любові Бочкової (на знімку), додаткові кошти у сумі 1,633 мільйона гривень будуть направлені управлінню охорони здоров’я на оплату послуг теплопостачання. По управлінню освіти міської ради  після перерозподілу між бюджетними програмами знайдуться кошти для виплати заробітної плати педагогічним працівникам. По управлінню молоді та спорту обранці віднайшли кошти для заохочення і фінансової підтримки спортсменів-дефлімпійців та паралімпійців і їхніх тренерів.

А головному управлінню житлово-комунального господарства збільшать видатки на 2,700 мільйона гривень, у тому числі на фінансову підтримку КП «Теплоенергетик». Це підприємство  змушене взяти на себе додаткові боргові зобов’язання колишнього орендаря комунального теплового ЦМК – ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» перед НАК «Нафтогаз України». Додатковий борг у сумі 19,1 мільйона гривень  виник як штрафні санкції, накладені судом на недобросовісного орендатора майна громади за несвоєчасні розрахунки за блакитне паливо. Тому міська рада прийняла рішення, яким надала дозвіл КП «Теплоенергетик» переписати на себе боргові зобов’язання і включити додаткову суму до договору реструктуризації заборгованості перед НАК «Нафтогаз України».

Зробити такий вимушений крок міську раду змусила загроза зриву початку опалювального сезону в обласному центрі. Заступник міського голова Олександр Мосін зазначив, що наразі його представник перебуває у НАК «Нафтогаз України», щоб підписати відповідні договори реструктуризації і отримати номінації на новий опалювальний сезон.

Колишній орендар всіляко зволікає з підписанням фінансового балансу, звернув увагу депутатського корпусу міський голова Андрій Райкович. Керівництво ДП «Кіровоградтепло»  хоче, аби місто визнало всі їхні боргові зобов’язання, але кожне з них має бути проведено судовим рішенням.

Зважаючи на те, що висвітлення діяльності міської ради у ЗМІ дедалі коштуватимуть усе дорожче, бо видатки у цьому сегменті зросли, депутати внесли деякі зміни у фінансування публікацій у друкованих засобах масової інформації. Так, за розміщення матеріалів про діяльність міської ради у друкованих виданнях з бюджету направлять майже мільйон гривень замість 395 тисяч гривень.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here