ПОДАТКОВОЮ МІЛІЦІЄЮ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРИПИНЕНО ДІЯЛЬНІСТЬ «КОНВЕРТАЦІЙНОГО» ЦЕНТРУ

0
610
views

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, при розслідуванні кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, викрито та припинено діяльність міжрегіонального “конвертаційного” центру, який діяв на території  Кіровоградської, Київської областей та м. Києва.

Групою осіб було розроблено та впроваджено в діяльність злочинні схеми, основною ціллю яких було надання послуг з мінімізації податкових зобов’язань для подальшого ухилення від сплати податків та переведення безготівкових грошових коштів у готівку для підприємств реального сектора економіки.

З метою приховування факту і фактичних обсягів операцій діяльності суб’єктів господарювання та прикриття своєї незаконної діяльності протягом  2017 -2019 р.р., особи причетні до незаконної діяльності створили та придбали на території Кіровоградської та Київської областей ряд підконтрольних суб’єктів підприємницької діяльності, через рахунки яких проконвертували  грошові кошти на суму близько 160 млн гривень.

За результатами проведених у жовтні поточного року санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів кримінального провадження вилучено печатки підконтрольних суб’єктів господарювання, первинна бухгалтерська та „чорнова” документація «транзитних» і фіктивних СГД, комп’ютерна техніка, носії інформації, грошові кошти, чекові книжки, банківські картки та інші докази протиправної діяльності.

Слідство триває.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here