ЩО ТАКЕ «КРОПХАБ»

0
4145
views

Минулої суботи у Кропивницькому урочисто вiдкрили Krop:Hub. На презентацію нового громадського простору завiтали волонтери, громадськi активiсти, ветерани бойових дiй, iноземнi гостi, волонтери Корпусу миру, а також голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, який надав основну підтримку цьому проекту.

Під час презентації координатор проекту Катерина Колтунова розповіла нашому кореспонденту щодо створення, мети і завдання Кроп Хабу.

– Це середовище, де може єднатися наша місцева громада. Коли ми почали створювати цей простір, зрозуміли, що ми можемо набагато більше. Наша основна мета – залучити до спільної діяльності різні верстви населення, різні вікові групи. Це некомерційна організація, а отже ми відкриті для всіх і для всього, для будь-яких серйозних пропозицій.

«Батьки» цього проекту –   громадські організації  «Серця матерів Кіровоградщини», «Коловорот», «Смайл», асоціація жінок «ДІЯ». Разом ми зробили ремонт і оформлення приміщення на Преображенській, 27. У нас є велике натхнення, є плани і проекти, які маємо тут реалізувати. Нам необхідне хоча б мінімальне фінансування для того, щоб підтримувати роботу. Ситуація, яка виникла у країні 2014 року, нас навчила щедрості – щедрості душі, дій, розуму. Ми зрозуміли, що таке справжня благодійність, тому що ті кошти, ті речі, ті дії, які акумулювалися, просто вражають. І ми хотіли би продовжувати цю справу, залучити до благодійності ще більше людей. Гроші – це добре, але якщо у вас є знання, духовні проекти, соціальні зв’язки, досвід, ви можете все це передати іншим, поєднати їх у добрих справах. Для цього ми і створили цей соціальний простір.

Робота тут буде проводитися за графіком, скажімо з одинадцятої до двадцятої години. У нас вже є артмайстерня, де художники даватимуть уроки малювання. На постійний основі функціонуватиме благодійний магазин. Ми запрошуємо сюди  і творчі об’єднання, які могли б проводити тут виставки, концерти, поетичні вечори. Ми готові  і відкриті для будь-якого співробітництва. А поки що приміщення потребує опалення і утеплення. На жаль, у нас поки що немає такого безкорисного мецената чи благодійника, який погодився б підтримати цю справу. На ремонт, наприклад, гроші давали пересічні люди, ще більше вклали ми самі, з власних кишень. Повторю, ми прагнемо зробити благодійність на Кіровоградщині гідною, почесною  роботою.

Того ж дня тут пройшов мегамарафон, у програмі якого відбулися благодійний аукціон і розпродаж, майстер-класи для дітей і дорослих, презентація нової книги Василя Шкляра «Характерник», музично-поетичний марафон за участі гуртів Аква Віта, Dryхмара, Макса Партизана та інших.

АХІЛЛЕСОВА П’ЯТА ХАРАКТЕРНИКА

За словами Катерини Колтунової, «та програма, яку ми запропонували на відкритті хабу, – це соціальний капітал, оплачуваної роботи майже не було».

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here