РЕЙТИНГ ВАКАНСІЙ ТА КОНКУРЕНЦІЯ НА РИНКУ ПРАЦІ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
1495
views

У січні-вересні 2019 року роботодавці проінформували центри зайнятості області про наявність 27,8 тис. вакансій, що на 0,2% менше, ніж у січні-вересні  2018 року.

НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПРОПОНУЮТЬ ВАКАНСІЇ З НАДАННЯМ ЖИТЛА

 

Станом на жовтень 2019 року на одну вакансію в середньому по області претендувало 4 безробітних (станом на жовтень 2018 року – 3 особи).

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце спостерігалося у державному управлінні й обороні (9 осіб), а найменше – у переробній промисловості, постачанні електроенергії, газу; пари та кондиційованого повітря, освіті та мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку (1 особа).

За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства (13 осіб), а найменше – серед кваліфікованих робітників з інструментом (1 особа).

За видами економічної діяльності: 32% вакансій пропонується у сільському господарстві, на підприємствах переробної промисловості 14%, в оптовій та роздрібній торгівлі 12%.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, представників найпростіших професій, кваліфікованих робітників з інструментом та працівників сфери торгівлі та послуг.

На 1 жовтня 2019 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості Кіровоградської області, у порівнянні з відповідною датою минулого року, знизилась на 23,5% та становила 3,0 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 0,7 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників це трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, водії, швачки, трактористи, слюсарі-ремонтники, оператори заправних станцій, електрогазозварники, машиністи (кочегари) котельної, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, оператори котельні, слюсарі з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування, електромонтери з експлуатації розподільних мереж, слюсарі-сантехніки та слюсарі з ремонту сільськогосподарських машин.

Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, охоронники, кухарі, молодші медичні сестри, соціальні робітники, помічники вихователя).

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи спеціалісти державної служби, бухгалтери, медичні сестри, фахівці, вчителі закладу загальної середньої освіти, вихователі, державні виконавці, інспектори, агрономи, економісти, електрики дільниці, інженери та механіки.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, прибиральники службових приміщень, сторожа, укладальники-пакувальники, двірники та комірники.

Відділ статистики та прогнозування Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here