ЯК ЗНАННЯ ТА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГЕТИКА СТВОРЮЮТЬ ДИВО

0
1428
views

Маловисківська майстриня Мар’яна Косенко вже понад три роки займається хендмейдом, точніше – натуральною косметикою ручної роботи. Вона виготовляє різні шампуні, креми, маски як для дітей, так і для дорослих.

– Пані Мар’яно, хто ви за фахом і як знайшли себе у цій справі?

– Я викладачка дизайну і декоративно-ужиткового мистецтва. Працювала у школі. Пішла у декретну відпустку. Коли народився син, почала активно займатися цією справою.

А до того, так склалося, я отримала алергію і не могла знайти собі ті засоби, які б реально допомогли. Прочитала багато публікацій про натуральну косметику. Потім методом підбору чи відбору винайшла свій перший крем, перше мило, які не сушать шкіру, а оздоровлюють її.

– З чого ж, з яких компонентів складали ви цей крем?

– Це був крем на основі олії звіробою. У його складі були також кропива, череда, гідролат ромашки, екстракт календули, тобто такі природні компоненти, які мають антисептичну ранозагоювальну дію.

– Яким же чином ви досягли правильних пропорцій для своїх виробів?

– Спочатку я йшла методом проб. Потім мене це все більше захоплювало, і я вирішила пройти спеціальні курси, щоб отримати базові знання. Через інтернет знайшла фахівців, які їх викладають. Тепер використовую ці знання у своїй практиці, допомагаю іншим.

– Поясніть, будь ласка, коротко для тих, хто на цьому не знається, що ж таке натуральна косметика.

– Натуральна косметика містить лише натуральні інгредієнти з великою кількістювітамінів, зволожувальних речовин і антиоксидантів, які підтримують та стимулюють природні функції нашої шкіри. Завдяки відсутності синтетичних речовин, таких як консерванти, штучні барвники чи ароматизатори, натуральна косметика не навантажує організм. Крім цього, вона піклується про довкілля.

– Якими ж речовинами чи компонентами ви користуєтесь, коли виготовляєте свою косметику?

– По-перше, усі вони сертифіковані. По-друге, мають повністю натуральний склад. Тобто не мають жодних хімічних домішок, агресивних сульфатів чи парабенів. З кожним днем у суспільстві стає популярним використовувати чи то у харчуванні, чи то у доглядовій косметиці продукти та засоби, які приносять користь. Отже, я пропоную екологічний товар, який є корисним, якісним і не забруднює довкілля.

– Назвіть, які ж конкретно засоби ви пропонуєте?

– Наприклад, шампунь – рідкий і твердий, який виготовляється на основі таких трав, як амла (індійський аґрус, що визнаний священним деревом в Індії. Має широке застосування в індійській традиційній, а також в аюрведичній медицині. Плоди є одним з найбагатших джерел вітаміну С – Авт.), кропива, лопух. Ці шампуні не мають такої піни, як у промислових, тому що не мають хімічних домішок, котрі її створюють. Але вони промивають дуже гарно, після них волосся не січеться. Пропоную також різноманітні олійки, які зволожують і живлять шкіру, креми. Є також маска-скраб для обличчя. В її основі альгінатний гель та мелена виноградна кісточка. Вона дуже корисна тим, що звужує пори, очищає від чорних цяточок, є профілактикою виникнення акне, різноманітні висипання. Альгінатний гель надає шкірі підтягувальний ефект, вона зволожується і омолоджується. Є також гель алое вера для проблемної шкіри. Також є креми для різного типу шкіри, антивікова серія.

– Чи є якісь секрети у вашій справі?

– Найголовніший секрет – все робити з душею, з любов’ю до кожної людини. Для мене найважливіше – підібрати саме той засіб, який потрібний і відповідає особливостям людини, який дасть оздоровлюючий ефект. Тому кожен крем, кожне мило я роблю з великою любов’ю, з гарним настроєм. Потім люди говорять: «Коли користуєшся твоїм засобом, відчуваєш позитивну енергетику».

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here