ДО УВАГИ ПРАЦЮЮЧИХ ПЕНСІОНЕРІВ!

0
1170
views

Якщо Ви продовжуєте працювати і після призначення пенсії, то маєте право на її перерахунок. 

РЕЄСТР ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ: І ДОВІДКУ ОТРИМАТИ, І ПЕНСІЮ ОФОРМИТИ

Перерахунок пенсії проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої обчислена пенсія.

За бажанням пенсіонера перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Якщо застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менш як 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії проводиться не раніше ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку) та заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Такий перерахунок проводиться на підставі заяви особи або щороку з 1 квітня без додаткового звернення тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, на найбільш вигідних умовах.

Якщо пенсіонер, який продовжував працювати, набув стажу, достатнього для обчислення пенсії відповідно до частини першої статті 28 цього Закону (чоловіки – 35 років, жінки – 30 років), за його заявою проводиться відповідний перерахунок пенсії незалежно від того, скільки часу минуло після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Олена Романченко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here