«МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ» В ДІЇ

0
1173
views

Для підтримки молодих сімей, які виховують дітей до 3 років, Урядом запроваджено послугу «муніципальна няня», що передбачає щомісячну адресну компенсацію матері/батьку або опікуну дитини за послуги няні. Відшкодування за оплату послуг няні призначається з моменту подачі заяви і до досягнення дитиною 3 років.

Розмір компенсації складає 1626 гривень на одну дитину. Наразі, в області компенсацію призначено 55 особам на суму 408,7 тис.грн. та профінансовано по листопад 2019 року.

Компенсація надається за умови укладання договору між батьками та нянею, яка має бути зареєстрована як фізична особа-підприємець/юридична особа.

Така грошова допомога не заміняє інші види соціальних виплат на дитину та виплачується як працюючим батькам так і тим, хто в декретній відпустці.

Запровадження такої послуги має на меті не лише допомогти родинам з маленькими дітьми, а й створити додаткові робочі місця. Працевлаштування нянею, дає можливість збільшити трудовий стаж, особливо безробітнім громадянам передпенсійного віку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here