ОБЛАСТЬ – ІЗ ГОЛОВОЮ!

0
1309
views

У понеділок, 11 листопада, Кіровоградщина отримала нового очільника регіону. Ним став Андрій Балонь – правоохоронець зі стажем, який донедавна займав посаду заступника голови Херсонської ОДА.

«Фахова людина з харизмою»: що сказали про очільника

Представляти новопризначеного голову ОДА приїхав перший заступник керівникаОфісу Президента України Сергій Трофімов. Він же і розповів регіональному активу та журналістам про теперішнього вже очільника Кіровоградщини. Фахова, небайдужа людина, з харизмою та стрижнем – так охарактеризував представник Президента Андрія Балоня. Окремо підкреслив – той «має слідчий досвід». І опосередковано підтвердив міркування про те, що Кіровоградщина опинилася у твердих руках силовиків: мовляв, тісно співпрацюватиме новий керівник з поліцією та СБУ, тож «зібралася добра команда».

Представлення нового Голови Кіровоградської ОДА

Опубліковано Трибуна Кропивницький Понеділок, 11 листопада 2019 р.

«Є соціальні язви»: що сказали очільнику

Ще одним підтвердженням зазначеному став той факт, що – ще попереду промови нового керівника – слово надали керівникам СБУ та Нацполіції в області. Рейдерство, організована злочинність, спірні питання щодо землі, «соціальні язви» – обидва повідомили про наміри працювати у команді щодо вирішення цих проблем та про те, що загалом ситуація в області стабільна та контрольована.

 «В єдності – сила народу!»: що сказав очільник

Сам же Андрій Балонь у своєму першому виступі у якості новопризначеного керівника був лаконічним. Зокрема, відзначив необхідність створення нових робочих місць, збільшення середньої заробітної плати в регіоні, більш ефективне адміністрування податків та підвищення інвестиційної привабливості. І досить прозоро натякнув: потрібно працювати спільно, єдиною командою: «Не потрібно створювати нових трагічних сторінок, бо після цього зазвичай настає руїна. В єдності – сила народу». Про те, що нового голову потрібно підтримувати, а не ставити палиці у колеса, напряму сказав і Сергій Трофімов, звертаючись, цитуємо, «до місцевих еліт»: «Інакше не виграє ніхто».

Шахта і тепло: перші завдання для очільника

Комунальний колапс у Світловодську та критична ситуація на шахтах СхідГЗК, зокрема Смолінській,  – такими стали перші публічні звернення до Андрія Балоня від представників цих територій. Вони підготували відповідні звернення до нового голови ОДА, у відповідь той пообіцяв, що ці питання стануть першим та другим пунктами у порядку денному першої робочої наради нового керівника.

НЕТЕПЛИЙ СВІТЛОВОДСЬК: ПЕРШЕ ВІДРЯДЖЕННЯ НОВОПРИЗНАЧЕНОГО ГОЛОВИ ОДА

 

Біографія

Балонь Андрій Богданович, народився 6 листопада 1982 року в місті Стебник, Львівська область, Україна. Після закінчення середньої школи вступив до Національного університету внутрішніх справ України, де вивчав правознавство. У 2003 році здобув вищу освіту та здобув кваліфікацію юриста.

З липня 2003 по жовтень 2012 року працював в управлінні МВС України Львівської області. З жовтня 2012 по жовтень 2013 року був заступником начальника слідчого управління Управління МВС України в Житомирській області. З жовтня 2013 року по січень 2014 року Балонь Андрій Богданович працював старшим слідчим з особливо важливих справ-криміналістом відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя і здоров’я людини, слідчого управління Управління МВС України в Полтавській області, згодом – начальником цього підрозділу. З червня 2014 року по серпень 2015 року Андрій Богданович був першим заступником начальника Управління МВС України в Полтавській області – начальник слідчого управління.

З 2014 року почав навчання в Інституті післядипломної освіти Національного університету ім. Т. Шевченка за спеціальністю «Фінанси і кредит». З вересня 2015 року по травень 2017 року він був доцентом кафедри державного управління і права Полтавської Національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

У травні 2017 року Андрій Балонь став заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва Андрія. Після його зняття з посади в квітні 2019 року залишив пост і Балонь.

Андрій Богданович одружений з українкою Балонь Ілоною Сергіївною. Подружжя виховує сина Матвія.

У декларації сім’ї Балонь за 2018 рік вказано, що вони мають такими об’єктами нерухомого майна: квартира в Києві (площа 96 кв.м.); квартира в Дрогобичі (площа 83 кв.м.). Також орендують квартиру в Херсоні на 130 квадратних метрів.

Андрій Балонь з 2013 року володіє автомобілем Volkswagen Touareg 2011 випуску, а Ілона Балонь з 2016 року водить Jaguar XF 2015 року випуску.

Ілона Сергіївна також є співзасновником ТОВ “Медіаюг”. Її частка в виданні залишає 33%.

Загальний сімейний дохід за 2018 рік склав близько 1 700 000 гривень. Крім цього родина має близько 140 000 доларів, 7 000 євро і близько 430 000 гривен заощаджень.

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

Відео: Трибуна Кропивницький

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here