У КРОПИВНИЦЬКОМУ ДОШКІЛЬНЯТ ДНЗ «ВОГНИК» НАВЧАЛИ ПРАВИЛАМ БЕЗПЕКИ СПРАВЖНІ ВОГНЕБОРЦІ

0
982
views

12 листопада співробітники Управління ДСНС України у Кіровоградській області завітали до вихованців дошкільного навчального закладу №24 «Вогник», що у місті Кропивницький. Метою відвідин було повторити з дошкільнятами правила безпечної життєдіяльності та познайомити з професією рятувальника.

Аби діти краще засвоїли правила пожежної безпеки, відрізняли небезпечні предмети від безпечних, знали, як поводитись під час пожежі, як викликати Службу порятунку, розуміли, чим можуть закінчитись пустощі і непослух, надзвичайники заохочували малят до спілкування, загадували загадки та організували змагання, а також продемонстрували малюкам пожежно-рятувальне обладнання та подачу води від пожежного автомобіля за допомогою ручного ствола.

Під час рухливих ігор на свіжому повітрі, організованих рятувальниками, малята дізналися, для чого використовується спецобладнання, приміряли захисний одяг вогнеброця, каску і протигаз. Та найбільше захоплення викликав пожежно-рятувальний автомобіль. Кожен охочий зміг посидіти у кабіні, сфотографуватись, торкнутись різних приладів, навіть посигналити. Вихователі зауважили, що користі від таких зустрічей набагато більше, бо діти краще запам’ятовують правила пожежної безпеки, коли їх навчають безпосередньо фахівці рятувальної справи.

У Службі порятунку Кірвоградщини впевнені, що подібні захди сприяють формуванню у підростаючого покоління розуміння небезпеки й відповідального ставлення до життя та здоров’я, а ще при цьому популяризується рятувальна служба.

У ДСНС України у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here