ЛЕГАЛЬНО ПРАЦЕВЛАШТОВУЙТЕСЬ І НЕ ПОГОДЖУЙТЕСЬ НА НЕПОВНУ ОПЛАТУ!

0
549
views

Питання легалізації праці залишається серед пріоритетних напрямків роботи Кропивницького управління ГУ ДПС у Кіровоградській області.

Більшість роботодавців області працюють в законодавчому полі, але є й такі, що надають перевагу виплаті «тіньових» зарплат, мінімізують сплату єдиного внеску, тим самим позбавляють своїх працівників можливості отримати належне пенсійне забезпечення у майбутньому. Неофіційні трудові відносини, відсутність оплати лікарняного та відпустки, несплата внесків до Пенсійного фонду – все це неповний перелік порушень трудового законодавства роботодавцями, які нехтують своїми обов’язками та позбавляють своїх працівників права на соціальний захист.

Тільки при офіційно оформленій заробітній платі, яка буде не менше законодавчо встановленого мінімального розміру та сплаті роботодавцем мінімального страхового внеску, обчисленого з заробітної плати, працівнику буде зараховано стаж за цілий місяць. При погоджені робітника на  половину  мінімальної заробітної плати, відповідно зменшується і його стаж  – також на половину.

Лише офіційне працевлаштування та належний рівень заробітної плати, з якої сплачено внески, забезпечить гідну пенсію в майбутньому!

Кропивницьке управління ГУ ДПС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here