СВІТЛОВОДСЬК: ЧИ ЛІКВІДУВАЛИ НАДЗВИЧАЙНУ СИТУАЦІЮ?

0
1341
views

Кілька днів тому у місті Світловодську через аварію тепломереж оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. На вулиці температура нижче нуля, а в людей в домівках і в соціальних об’єктах – холодні батареї центрального опалення.

Про причини цієї ситуації писали детально в попередніх номерах «Народного слова». Якщо коротко, то проблема стосувалася фінансування, точніше його відсутності. Тож проплатити газ для початку опалювального сезону місцева теплопостачальна організація «Світловодськпобут» не змогла. Коли обласна та районні адміністрації знайшли можливості зробити завчасні проплати від комунальних підприємств і допомогли зібрати необхідну суму для оплати газопостачання, сама мережа та котельні в місті виявилися не готовими. Централізоване водопостачання таки запустили, але через численні прориви мережі батареї в домівках світловодців були теплими не у всіх і зовсім недовго. Загалом нарахували 13 проривів тепломережі.

На вечір 26 листопада з’явилося повідомлення, що котельня №2 в місті Світловодську вже працює. Тож у вівторок почали стабілізувати тиск та подавати тепло до закладів соціальної сфери. Водночас котельню №3 тимчасово призупинили для заповнення мереж і досягнення необхідного тиску в системі. Згідно з планом, вона мала запрацювати вчора, 27 листопада.

В свою чергу обурені мешканці міст навіть започаткували флешмоб «Холодомор». За хештегами #Холодомор_Світловодськ в соцмережах можна знайти повідомлення мешканців про температурний режим, а також звернення до високопосадовців, парламентаріїв та інших можновладців.

– Усі матеріали для проведення аварійних робіт і ліквідації поривів є у повному обсязі. Бригади працюватимуть у посиленому режимі. Ситуація за кілька днів буде вирішена позитивно, тож тепло в домівках у людей буде, – заявив у вівторок, 26 листопада, голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь.

Наразі в Світловодську опалення постачається до частини житлових будинків, садочків, шкіл, технікуму та лікарні. Для проведення аварійних робіт залучено 13 ремонтних бригад, і ще дві – з Кременчуга та одна бригада Кременчуцької ГЕС.

Тим часом тривають роботи з усунення локальних поривів і подачі тепла в домівки мешканців міста Світловодськ.

Станом на 08:00 28 листопада працюють всі котельні СП ТОВ «Світловодськпобут», які обслуговують 246 житлових будинки, з яких 187 ж/б забезпечено теплопостачанням, 59 ж/б – проводиться заповнення системи теплоносієм, з 14 ДНЗ 12 – забезпечено теплопостачанням, 2 – проводиться заповнення системи, з 9 ЗОШ 7 – забезпечено теплопостачанням, 2 – проводиться заповнення системи.

Поривів на магістральних мережах централізованого теплопостачання немає, ведуться роботи з ліквідації  локальних поривів на 5 ділянках.

Для відновлювальних робіт залучено 7 ремонтних бригад комунальних підприємств, від УДСНС – 4 од. техніки та 15 чол. о/с.

Протягом 27.11.2019 підрозділ У ДСНС 6 разів залучалися для надання допомоги по відкачуванню води (43 м3) із місць поривів трубопроводів мереж централізованого теплопостачання. Всього з початку робіт: залучались 21 раз, відкачано 410 м³ води.

В м. Світловодськ функціонують 4 мобільних та 2 пересувних пункти обігріву. Надано допомогу по обігріву: протягом 27.11.2019 – 154 особам, за період роботи – 397.

Ситуація перебуває на контролі У ДСНС України у Кіровоградській області.

Прес-служба У ДСНС в області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here